Adonis l-a invins si pe Dawson!

Omul care l-a provocat in mai multe randuri pe Lucian Bute, canadianul de origine haitiană Adonis Stevenson a intrat în posesia titlului de campion mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, învingându-l prin KO tehnic în prima repriză pe americanul Chad Dawson, în cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă seara la Montreal (Canada).

Stevenson l-a expediat la podea pe Dawson cu un croşeu de stânga, după ceva mai mult de un minut de la startul luptei. Fostul adversar al lui Adrian Diaconu a reuşit să se ridice, însă arbitrul a decis că americanul nu mai poate continua meciul, declarându-l învingător pe canadian. Dawson (30 ani) a pierdut astfel centura de campion cucerită anul trecut, în faţa compatriotului său Bernard Hopkins. El a suferit cu această ocazie a treia înfrângere din cariera sa, pe parcursul căreia a înregistrat 31 de victorii (17 prin KO).

Adonis Stevenson (35 ani) şi-a trecut în palmares a 21-a victorie (a 19-a înainte de limită) în 22 de meciuri disputate. El este singurul canadian care deţine în prezent un titlu mondial.

AgerPres

Related posts

*

*

Top