AIBA a anulat dezafilierea Romaniei, dar se confrunta cu un scandal intern urias!

AIBA a anuntat pe site-ul oficial ca a anulat decizia de dezafiliere a Federatiei Romane de Box incepand cu data de 30 noiembrie dupa ce Leonard Doroftei a fost recunoscut drept noul presedinte al forului national.

Astfel, sportivii romani vor putea participa la toate competitiile internationale din viitor, fara niciun fel de restrictie. “Sunt sigur ca alegerile au avut loc in conformitate cu statutul FR Box si al AIBA. Ma bucur ca Romania are in sfarsit un nou lider care sa creeze o strategie puternica pentru viitor. Sper ca toate problemele din trecut sa fie uitate”, a afirmat presedintele AIBA, Ching-Kuo Wu.

Forul mondial are insa o problema uriasa in aceste zile. Francezul Humbert Furgoni, care detinea functia de vicepresedinte al AIBA, a fost silit sa isi prezinte demisia dupa ce a fost filmat cu camera ascunsa de o echipa de jurnalisti in timp ce vorbea despre negocierile pentru medalii la nivel mondial. Furgoni ramane pentru moment sef la Federatia Franceza, dar si la Federatia Europeana.

Franta nu a obtinut nicio medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, iar Furgoni le explica ziaristilor, insa off the record, de faptul ca acest lucru s-a intamplat din cauza lipsei de fonduri pentru a cumpara medalii la editia din acest an, dar si a faptului ca nu s-a mai aflat in acelasi hotel cu arbitrii, asa cum s-a intamplat in 2008.

Momentan AIBA nu a oferit niciun fel de comunicat privitor la aceasta problema

Related posts

*

*

Top