Analiza galei BAMMA 9 in comentariul lui Horia Radulescu

Specialistul luptatorii.ro, Horia Radulescu, a facut analiza meciurilor de la gala BAMMA 9 de la Birmingham, acolo unde Catalin Zmarandecu a pierdut prin abandon in prima repriza.

 

1. Lee Johnson vs Luke Barnett

 

Repriza 1

 

Suntem in undercard-ul de la BAMMA cu nr 9, Johnson  cauta clinch-ul, Barnett il intoarce pe peretele custii si amandoi lucreaza din distanta mica cu genunchii lovind coapsele si zona mediana a corpului.  Rupand distanta scurta, Barnett loveste mult cu bratul din fata valorificandu-si alonja superioara, reusind sa-si tranteasca adversarul la podea si-i trece la spate incercand sa finalizeze prin sugrumare din spate, apoi insa se decide sa foloseasca loviturile de pumn, reusind pana la finalul reprizei sa finalizeze sugrumarea.

 

Marc Godbeer vs Catalin Zmarandescu

 

Repriza 1

 

Prima lupta a greilor din undercard ii pune fata in fata  pe favoritul publicului sustinut frenetic de britanici, Marc Godbeer si Catalin Zmarandescu. Britanicul lanseaza un low kick destul de indoielnic pe care Zmarandescu il prinde si-l duce la sol. Nereusind sa faca insa o actiune relevanta si datorita lipsei de actiune la sol, romanul este ridicat din parter si lupta reincepe conform regulamentului din picioare. Zmarandescu intra la piciore si incearca un “double leg takedown”, insa, impins prea mult in peretele custii, se aseaza foarte bine la aparare si aterizeaza cativa genunchi buni inainte de a fi din nou despartiti pentru lipsa de actiune. Urmeaza un lowkick bun al lui Godbeer, care, prinzand mai multa incredere, arunca lovituri puternice de brat pe care Zmarandescu reuseste sa le evite si intra din nou la picioare, reusind de aceasta data un takedown, insa Godbeer se ridica repede, refuzand solul. Zmarandescu lucreaza si incerca o ghilotina, insa pare extrem de obosit. Din nou, Godbeer arunca crosee largi, iar Zmarandescu intra la picioare, insa nu reuseste, abandoneaza incercarea la picioare si conecteaza cateva lovituri bune pe finalul reprizei. Godbeer riposteaza cu lovituri bune la intampinare cu genunchiul si daca ar mai fi avut timp arbitrul ar fi oprit lupta. Se incheie prima repriza si Zmarandescu in urma unei accidentari ( aparent coaste rupte)  abandoneaza. Lupta era daja incheiata oricum. Godbeer castiga prin TKO (abandon).

 

Robert Truesdale vs Sam Mensah

 

Repriza 1

 

Suntem in ultimul undercard al serii in care Rab Truesdale incaseaza cateva low-kick-uri bune din partea lui Mensah, acesta din urma ratand cateva lovituri extrem de puternice de brat, insa conecteaza mereu cu lovitura joasa de picior. Truesdale incerca sa foloseasca mai mult clinciul, simtind ca acest lucru il va avantaja si duce lupta la sol. Mensah  reuseste sa iasa din “half guard”, se ridica in picioare si incearca un ” single leg takedown”, pe care pana la urma il reuseste si intra direct in control lateral, din care castiga un “mount” si cauta o sugrumare din spate. Truesdale reuseste insa sa intoarca nesperat situatia si conecteaza din garda cu un ground and pound extrem de puternic pana la interventia arbitrului de centru. Truesdale castiga prin TKO in prima runda.

 

Matt Ewin vs Leeroy Barnes

 

Repriza 1

 

Prima lupta a cardului oficial, Ewin intra direct la picioare, Barnes se apara si cauta o ghilotina, nu reuseste abandoneaza si cauta un triunghi, nereusind nici de aceasta data. Lupta se ridica in picioare, pentru putin timp insa, deoarece Ewin il duce din nou la sol incercand sa mentina postura superioara si sa faca ceva din ground and pound, insa nu poate sa conecteze. Pentru putin timp, Barnes reuseste sa se ridice din nou in picioare insa incaseaza un “slam” din partea lui Ewin, care se ridica din nou si incearca o “kimura”. Acesta insa se apara bine la sol si-i ia spatele exact in finalul reprizei.

 

Repriza a  2-a

 

Barnes cauta sa loveasca si sa tina lupta in picioare,  Ewin intra la picioare si reuseste sa-l puna cu spatele la cusca. Barnes ,lipsit de variante, duce din nou lupta la sol si intra din nou in garda laterala,  Ewin  se ridica si obtine un takedown, insa pare destul de obosit. Pana la urma, Barnes finalizeaza cu o ghilotina in finalul reprizei a 2-a. “He seems quite tired though.”

 

Antanas Jazbutis vs Dale Hardiman

 

Repriza 1

 

Lovituri de brat peste “umar” foarte bune conectate de Jazbutis, insa nu sunt foarte puternice, acest lucru permitandu-i lui Hardiman sa-l duca fara probleme la sol si sa lucreze din postura favorizanta, conectand din cand in cand, insa arbitrul ridica lupta in picioare. Jazbutis incearca o lovitura de picior din intoarcere si rateaza, insa va fi repede penalizat de Hardiman cu o puternica lovitura de genunchi.

 

Repriza a 2-a

 

Se tatoneaza la inceputul rundei, apoi Jazbutis duce lupta la sol, insa este in garda lui Hardiman si nu reuseste sa obtina nimic. Se ridica si Hardiman il duce de aceasta data la sol fiind insa izolat de  Jazbutis in “half-guard” . Jazbutis se ridica in picioare si-l preseaza pe Hardiman in peretele custii.

 

Repriza a 3-a

 

Jazbutis incearca sa loveasca mai mult cu lovituri puternice pe brat si picior, incercand sa gaseasca lovitura de inchidere a luptei. Hardiman  executa o lovitura laterala de picior insa este surprins  fara aparare de o stanga puternica care-l clatina.  Combinatii frumoase din partea lui Jazbutis, care reuseste sa conecteze cateva lovituri decente. Dupa o lupta stransa  castiga prin decizie unanima Dale Hardiman.

 

Mark Tucker vs Tom Breese

 

Repriza 1

 

Breese deschide cu lovituri de upercut la inceputul luptei, continuand lupta de aproape cu lovituri de genunchi la corp si directe de stanga pentru setarea distantei. Tucker  duce lupta la sol, insa Breese mentine si aici pozitia top.

 

Repriza a 2-a

 

Lectie de box din partea lui Breese, care puncteaza cu lovituri directe de brat cu care pregateste finalul, o lovitura extrem de puternica de genunchi la corp, incheind lupta.

 

Andrew Punshon vs Patrick Vallee

 

Repriza 1

 

Vallee incearca o ghilotina, insa Punshon se apara. Vallee este deasupra cautand o submisie, insa pierde pozitia dominanta si de data aceasta Puina, pierde pozitia si Vallee intra in control lateral si apoi in  “nord – sud”. Lupta se duce la sol cu multe schimbari de situatie.

 

Repriza a 2-a

 

Debuteaza cu lovituri bune din partea lui  Vallee,  genunchi la corp si croseu de stanga. Vallee finalizeaza prin armbar la jumatatea reprizei.

 

Jake Murphy vs David Round

 

Repriza 1

 

Murphy incepe direct cu un “double leg” fara sa manifeste nici cel mai mic interes pentru lupta in picioare, ii ia spatele  si trece in mount, de unde incearca si rateaza o ghilotina, insa-si valorifica bagajul superior de grapling si reuseste cateva “slam-uri” intrand in control lateral de unde-l deschide pe Round cu o lovitura buna de cot.

 

Repriza a 2-a

 

Lovituri bune pentru Murphy, Round intra la picioare pentru, insa rateaza takedown-ul si spre surprindera tuturoe un slam spectaculos proiectandu-l pe Murphy, care actioneaza rapid si ii trece la spate si finalizeaza lupta prin  “rear naked choke”.

 

Przemyslaw Mysiala vs Jason Jones

 

Repriza 1

 

Takedown din partea lui Jason Jones inca de la inceputul primei reprize. Luptatorul, reprezentand Golden Glory, preia conducerea reusind un nou takedown  si castiga meciul in urma deciziei doctorului.

 

Jason Ball vs Colin Fletcher

 

Repriza 1

 

Inceput bun cu un box superb al lui Colin Fletcher, ce combina frumos si leaga bine directa de stanga cu loviturile de picior, dar i se raspunde cu un croseu bun de stanga din partea lui Ball.

 

Repriza a 2-a

 

Fletcher lucreaza mult la corp in aceasta repriza, Ball incasand cateva lovituri, insa nu suficient de puternice sa inchida lupta.

 

Repriza a 3-a

 

Ball se arunca in urmarirea lui Fletcher, insa acesta se apara bine, controland lupta, o lupta tehnica soldata cu decizie unanima, castigator Fletcher.

 

Tom Watson vs Jack Marshman

 

Repriza 1

 

Main event  in  BAMMA  cu titlul  mondial al categoriei mijlocii pe masa. Marshman loveste directe tinand o garda buna, in timp ce  Watson se duce direct la lovituri circulare de picior la cap. In combinatiile lui Marsmanlooks, reuseste sa-l taie pe Watson la ochiul stang, care se infurie si incepe sa-l incolteasca accelerand ritmul.

 

Repriza a 2-a

Incepe asa cum s-a terminat prima repriza. Watson este in urmarire, in timp ce Marshman boxeaza pe pas inapoi, pana la urma Watson reuseste sa-l prinda si sa-l proiecteze intrand in control lateral si loveste puternic cu coatele, apoi cu pumnii si totul e gata. Centura ramane la Watson!

 

Related posts

*

*

Top