Au mai rămas două zile până la Cristian Ciocan vs Konstantin Airich

cristian ciocanCristian Ciocan va susţine al 19-lea său meci la profesionişti, având în faţă un adversar mai mult decât accesibil, Konstantin Airich (19-7-2), menit să-l ţină în formă pe boxerul nostru în aşteptarea unor provocări mai pe măsura valorii sale.

Ajuns pe locul 14 mondial în topul boxrec şi pe 6 în cel al versiunii WBO şi după trei ani de ascensiune continuă în care i-au fost puşi înainte oponenţi din ce mai valoroşi, Cristian pare a avea o misiune mai uşoară acum, întâlnind un boxer cândva rezistent dar aflat  într-o evidentă scădere de formă, care a pierdut cinci din ultimele opt partide şi a luat o pauză de ring de mai bine de un 16 luni. În plus, Airich  a căzut testele fizice la începutul acestui an când ar fi trebuit să lupte împotriva lui David Price, aşa încât e greu de presupus că se poate prezenta într-o condiţie care să-l îndreptăţească să spere la mai mult decât o înfrângere onorabilă în faţa boxerului nostru.

Pentru a-şi respecta blazonul, Cristian trebuie să domine autoritar ringul şi să se impună fără dubiu, o victorie înainte de limită fiind binevenită având în vedere că Manuel Charr, ultimul adversar al lui Airich, a încheiat conturile cu acesta în chiar prima repriză. Partida Charr-Airich poate să dea şi o foarte bună sugestie de atac, Airich fiind răpus de o lovitură la corp venită chiar în debutul partidei, semn că organismul neamţului e unul obosit şi sătul de lovituri.

Cristian se află într-un moment al carierei în care nu îşi poate permite paşi greşiţi, aşa încât e obligat să trateze fiecare meci cu la fel de multă seriozitate pentru a ţine la cote înalte încrederea managerilor, a publicului şi nu în ultimul rând a colegilor din varful ierarhiei celor mai grei dintre boxeri. Partida Ciocan – Airich va putea fi urmărită în direct vineri seara, începând cu ora 21:00, pe Eurosport.

Luptatorii.ro: Cristian Nechita

Related posts

*

*

Top