Avancronică – război german: Arthur Abraham – Robert Stieglitz pentru titlul mondial WBO

Arthur Abraham (34-3-0) a ales un compatriot pentru a-şi spăla imaginea după eşecul înregistrat în turneul Super Six. Încă  neîmpăcat cu ideea că nu e potrivit categoriei supermijlocii, Abraham mai face o încercare pe teren propriu şi va încrucişa mănuşile cu Robert Stieglitz (42-2-0) într-un meci contând pentru centura WBO câştigată de Steglitz în 2009 de la ungurul Karoly Balszay şi pe care şi-a apărat-o până acum de şase ori învingând adversari destul de incomozi ca Eduard Gutknecht, Henry Webber sau Enrique Ornellas.

 

Arthur Abraham vine cu un deficit mare de imagine după evoluţiile din ultimii doi ani. Bătut crunt în turneul supermijlociilor de Andre Direll, Carl Froch şi Andre Ward şi după decizia exagerat  disproporţionată din partida cu Piotr Wilczewski, el se încăpăţânează să forţeze o categorie care s-a dovedit deja o căciulă prea mare. Cu creditul consumat în faţa iubitorilor de box de peste ocean, se întoarce la origini pentru a dovedi măcar propriilor suporteri că nu este încă un boxer terminat. Nu va avea o sarcină deloc uşoară în faţa ambiţiosului Stieglitz care nici el n-a confirmat încă pe măsura aşteptărilor.

Ambii boxeri şi-au cam spus cuvântul în boxul mare şi acum, puşi la locurile lor, încearcă să recâştige din faimă în „faza pe ţară”. Stilul agresiv al lui Stieglitz combinat cu apărarea ermetică a lui Abraham promit o partidă destul de interesantă, care, dacă va fi corect judecată, poate genera un rezultat surprinzător.

Dacă Abraham nu iese din amorţelă şi îi va permite adversarului să-l lovească în voie, nu va avea un meci deloc uşor, Stieglitz fiind, în opinia mea boxerul mai înzestrat, având un jab decent, o deplasare inteligentă şi un instinct mai bine dezvoltat. După părerea mea, şansa lui Arthur Abraham în acest meci este să-şi surprindă adversarul cu serii puternice de lovituri şi să-l facă knockout, Steglitz dovedindu-şi fragilitatea când este prins cu lovituri de forţă în partidele contra lui Librado Andrade şi Alejandro Berrio.

În schimb, dacă partida se duce pe întreaga distanţă, Stieglitz are o bună şansă de a o controla prin tehnicitatea superioară, volumul mai mare de lovituri şi jocul de picioare mai bun. Din punct de vedere tehnic, văd în cea mai mare parte o reeditare a partidei Abraham – Wilczewski cu Stieglitz folosind mai bine unghiurile şi trimiţănd serii intermitente spre un Abraham care se va lăsa dominat teritorial, mizând pe explozie şi forţă.

Sper ca în acest meci balanţa să fie înclinată doar de valoarea dovedită în ring şi nu de interesele managerilor sau faima impresarilor, aşa cum se întâmplă din păcate mult prea des în boxul german.

Luptatorii.ro: Cristian Nechita

 

Related posts

One Comment;

  1. Eu said:

    Excelenta analiza.

    Abraham mi se pare in cadere libera,in SuperSix a fost dominat complet in fiecare meci(si cu Taylor era condus la puncte pana la KO) si de cand a iesit din SS nu a impresionat deloc.Si cu Frias si cu Wilczewski mi s-a parut ca e trecut de varful dealului.

    Desi nici Stieglitz nu e nimic special parca tind spre o decizie stransa pt el.

*

*

Top