Aventura americană pentru Jo Jo Dan continuă. Avancronica meciului cu Damian Frias de joi

jo jo dan suaJo Jo Dan, îşi continuă aventura americană, înfruntându-l în 4 aprilie pe cubanezul de 36 de ani Damian Frias (19-6-1) un sportiv care deşi are şase înfrângeri, niciuna nu a fost înainte de limită, aşa încât e un meci care îi oferă românului cel puţin o ştacheta de doborât. Cubanezul e un adversar care îi poate evalua boxerului nostru nivelul actual, o evoluţie bună oferind certitudinea că este pregătit pentru a escalada din nou piscurile performanţei.

Frias e un stângaci trecut de prima tinereţe, care şi-a trăit momentul de glorie în septembrie 2011 când l-a învins prin knockout tehnic în repriza a noua pe Henry Crawford (22-1-1). A primit şansa la celebritate un an mai târziu luptând cu Carlos Molina în faţa căruia însă a adoptat un stil extrem de defensiv care nu i-a putut aduce mai mult decât o înfrângere la puncte.

A fost pus la podea cu un croşeu de stânga în ultima partidă susţinută, cu Vitalyi Damianenko (21-0-0), dar s-a restabilizat reuşind chiar să fie periculos pe final când a ratat de puţin un uppecut devastator. E un boxer alunecos, capabil de lovituri periculoase atunci când i se iveşte ocazia. Genul de pugilist care are bazele bine puse, cu abilităţi tehnice consistente, ce ştie din toate capitolele dar nu excelează în niciunul.

Împotriva unui astfel de adversar, soluţia stă într-un ritm ridicat al loviturilor, presiune constantă, ieşire rapidă din zona critică şi varierea unghiurilor, schimbarea directiei de atac punându-i multe probleme cubanezului în partida cu Molina.

Pentru Ionuţ, vineri dimneaţa există doar varianta victoriei. Cu avantajele vârstei şi talentului de partea sa, ajuns să boxeze pe „tărâmul făgăduinţei” şi promovat de un management capabil să-i pună în valoare calităţile,  a sosit timpul să-şi valorifice la maxim potenţialul şi să renască speranţa că în scurt timp vom avea din nou un nou campion mondial format în boxul românesc. Multă baftă, Ionuţ!

Luptatorii.ro: Cristian Nechita

Related posts

*

*

Top