Benjamin Adegbuyi l-a demolat pe Ismael “Mr Pain” Londt!

benny adegbuyiRomânul cu origini nigeriene, Benjamin Adegbuyi, a reuşit una dintre cele mai mari surprize ale verii în lumea artelor marţiale după ce l-a învins pe surinamezul Ismael Londt, campionul Superkombat la categoria grea şi totodată vicecampionul en-titre al circuitului K-1, într-un meci care a avut loc chiar în oraşul natal al acestuia, Paramaribo (Surinam).

Cotat din postura de challenger, sportivul originar din Cluj-Napoca a reuşit să impresioneze încă din prima repriză, atunci când, după un croşeu, Londt a căzut pentru prima oară la podea, fără ca arbitrul să îl penalizeze pe surinamez. Mult mai precis şi agresiv în lovituri, elevul lui Alin Panaite de la Respect Gym Bucureşti a continuat să domine lupte până la final, finalistul K-1 fiind numărat în cele din urmă în runda a treia, atunci când românul a contrat din nou cu un croşeu devastator de stânga. Toţi cei trei arbitri-judecători l-au declarat învingător în unanimitate pe Adegbuyi, care ajunge la al 13-lea succes din cariera de luptător profesionist.

“Sunt extrem de fericit! Mă aşteptam să fie un meci dificil, aşa a şi fost, mai ales că am luptat la el acasă, în Surinam, însă în ultimele două luni m-am pregătit intens, aveam o revanşă morală de luat faţă de mine în primul rând după ce anul trecut am pierdut în semifinalele circuitului Superkombat cu Pavel Zhuravlev. Ţelul meu este să revin din nou în Top 10, acolo unde am fost în toamna trecută, iar anul acesta nu mai vreau să pierd coroana de campion al Superkombat”, a declarat Adegbuyi la finalul confruntării cu surinamezul, care până joi avea doar cinci înfrângeri în palmares, iar în primăvară ajunsese până în marea finală a circuitului K-1, unde a pierdut în urma unei decizii controversate cu legendarul Mirko Filipovic.

“Îl urmăresc de foarte mult timp pe Londt şi am ştiut unde trebuie să lucrăm, iar victoria de astăzi (n.r. joi noapte) arată încă o dată că şcoala românească reuşeşte încă să producă talente şi să le finiseze pentru a ajunge în elita mondială”, a afirmat şi antrenorul Alin Panaite, cel care îl pregăteşte şi pe campionul mondial Superkombat la categoria -91 de kilograme, Bogdan Stoica.

Descoperit de promotorul Eduard Irimia la o gală de selecţie Superkombat organizată în urmă cu trei ani, Adegbuyi este considerat unul dintre cei mai promiţători luptători din lume la categoria grea, anul trecut ajungând până pe locul 8 în topul realizat de LiverKick, cel mai cunoscut site internaţional de specialitate. În vârstă de 28 de ani, sportivul de 1,98 metri şi 120 de kilograme este jumătate nigerian, după tată, fiind descendent al tribului Yoruba, din care mai fac parte fotbalistul Emmanuel Adebayor şi artistul D’Banj.

Related posts

*

*

Top