Benjamin Adegbuyi si Bogdan Stoica se pregatesc pentru SUA

adegbuyi1Ecourile Superkombat au depasit de multa vreme granitele Romaniei, iar din acest an vedetele circuitului lupta si peste Ocean. Dupa ce a debutat cu succes la Glory, in gala de la Zagreb, unde l-a facut KO pe Dmitryi Bezus, Benjamin Adegbuyi va lupta pe 3 mai, la Denver, impotriva unui sportiv cunoscut deja publicului romanesc, britanicul Daniel Sam.

Adevarati colosi, Adegbuyi (1,98 m) si Sam (1,97 m) se vor confrunta intr-un meci care conteaza pentru Super Fights Series. Interesant este faptul ca un duel intre cei doi s-a mai pus in discutie si in toamna anului trecut, pentru Superkombat, insa atunci Sam, considerat cel mai bun greu britanic, s-a accidentat, astfel ca pana la urma, Adegbuyi a avut un alt oponent.

In varsta de 32 de ani, Sam a luptat de patru ori in Romania, iar in mai 2012, chiar in fata unui tricolor, Raul Catinas, fiind invins la decizie de cel poreclit Iron, dupa ce de-a lungul celor trei runde s-a intalnit de trei ori cu podeaua. In cariera sa, “Razboinicul” a adunat 23 de victorii si 9 infrangeri, cele mai cunoscute victime ale sale fiind Singh Jaideep si Wendell Roche. Daca elevul lui Alin Panaite de la Respect Gym vine dupa o serie de 6 victorii, in schimb, Sam a cedat ultimele doua meciuri, cu Sergey Kharitnov si Nicolas Wamba, ambele la decizie.

Intr-o alta gala sub steagul Glory, dar programata pentru 21 iunie, la Los Angeles, fostul campion mondial la categoria cruiser, Bogdan Stoica, a fost anuntat in piramida de 8 la categoria -85 de kilograme. Cel mai mic dintre fratii Stoica revine astfel la categoria care l-a consacrat dupa ce in ultimii doi ani a luptat doar la -91. Momentan, se stiu doar 6 dintre cei 8 participanti, insa cu siguranta toti sunt de cel mai inalt nivel. Oricare dintre Joe Schilling, Simon Marcus, Alex Pereira, Melvin Manhoef si Wayne Barrett ar putea sa ii fie adversar lui Stoica in sferturile de finala.

Related posts

*

*

Top