Bogdan Dinu a plecat in Canada si ar putea debuta in luna mai pentru Interbox

bogdan-dinuFostul campion national la amatori si totodata singurul pugilist roman la categoria grea neinvins, Bogdan Dinu, s-a hotarat asupra viitorului sau. Colosul din Buzau se afla de saptamana trecuta la Montreal, acolo unde a devenit protejatul lui Stephan Larouche, fostul antrenor al lui Lucian Bute, iar pe 24 mai si-ar putea face debutul sub sigla Interbox intr-o gala cu Adonis Stevenson vs Andrzej Fonfara ca main-event.

Cu 9 victorii la profesionisti si alte 6 obtinute in circuitul Biggers Better, din tot atatea obtinute, Dinu a sperat pana in ultimul moment ca isi poate continua cariera in Romania, insa situatia incerta in care se afla Rudel Obreja l-a convins sa faca pasul spre Canada, acolo unde, de altfel, si-a si facut debutul international, in noiembrie 2012, cu o victorie inainte de limita.

Apropierea de Lucian Bute i-a atras atentia lui Stephan Larouche, antrenorul declarandu-se incantat de potentialul buzoianului de 111 kilograme. “Foarte rar vezi un greu atat de mobil. Are talentul de a putea controla distanta, iar asta e un mare atuu pentru un sportiv”, l-a laudat Larouche pe noul sau protejat dupa ce s-a despartit de Bute, fostul campion mondial IBF anuntandu-si intentia de a colabora cu Freddie Roach.

Dinu (28 de ani) a disputat ultimul sau meci oficial, de minim 4 reprize, in 2012, astfel ca a disparut din clasamentele internationale, insa o revenire in forta luna viitoare l-ar putea readuce in atentia publicului. Conform unor informatii neoficiala, romanul ar putea lupta pe 24 mai in gala de la Montreal intr-un meci considerat examenul final inainte de a semna un contract cu Interbox, dar momentan nu s-au facut publice datele. In trecut, pentru Interbox au mai luptat Leonard Doroftei, Lucian Bute, Adrian Diaconu si JoJo Dan.

Related posts

*

*

Top