Bogdan Dinu a castigat finala romaneasca de la Biggers Better King

bogdan dinu campionMarea finala Biggers Better de la Lisabona a fost transformata intr-o afacere romaneasca de pugilistii tricolori. Bogdan Dinu si Lucian Bot au realizat o premiera in istoria evenimentelor Biggers Better, unde pentru prima oara s-a disputat o finala intre doi conationali. Buzoianul, neinvins la profesionisti, s-a impus la decizie in ultimul act al piramidei de 8 si a intrat in posesia marelui premiu in valoare de 25.000 de dolari.

Revigorat de Alin Panaite la Respect Gym, Bot a intrat ezitant in sferturile de finala, acolo unde l-a intalnit pe polonezul Tomasz Sarara si a castigat la capatul celor trei reprize, in care duelul a fost unul echilibrat, cu un plus pentru roman. In semifinale, pugilistul originar din Cluj-Napoca a fost mult mai transant si in prima repriza l-a pus la podea pe grecul Evgenis Lazaridis, asigurandu-si astfel un avantaj clar la numaratoarea finala a judecatorilor, care l-au declarat invingator in unanimitate, succesul trimitandu-l direct in ultimul act de la Lisabona. De altfel, cele doua confruntari au fost revanse pentru Bot, care pierduse in trecut atat cu polonezul, cat si cu grecul, fiind de remarcat schimbare de forte din ultima perioada.

Aflat pe cealalta parte a tabloului din piramida de 8, Bogdan Dinu a reusit sa isi castige primul meci inainte de limita, duelul cu lituanianul Sergei Maslobojev fiind oprit in repriza a treia, atunci cand acesta a fost numarat pentru a treia oara. In semifinale, in fata unui adversar cu experienta in persoana francezului Fabrice Aurieng, Dinu a avut un meci in care a punctat mult mai clar si s-a impus la decizie.

In finala pentru 25.000 de dolari disputata in Sala Benfica din Lisabona, cei doi romani s-au confruntat intr-un meci neasteptat inaintea turneului. Parteneri de antrenament pana saptamana trecuta, atunci cand s-au antrenat la Respect Gym, cei doi s-au vanat unul pe altul, cunoscandu-si punctele slabe, insa Dinu a gasit bresele din garda lui Bot si a lovit mai mult, iar in final a fost declarat castigator, devenind al treilea campion din istoria Biggers Better King, competitie cucerita in 2011 de Constantin Bejenaru.

Related posts

*

*

Top