Bogdan Dinu, favorit sa castige Biggers Better 23 din Grecia

bogdan-dinuNeinvinsul Bogdan Dinu va participa la finalul acestei saptamani la show-ul pe reguli de box, Biggers Better, care va avea loc in statiunea elena Halkidiki. Pugilistul in varsta de 26 de ani este considerat principalul favorit sa castige turneul piramidal de o noapte care reuneste 8 luptatori de la categoria grea din box, kickbox si MMA pe reguli de box.

Cvadruplu campion national la amatori, Dinu a debutat la profesionisti in 2008, iar in aceasta perioada a inregistrat 9 victorii din tot atatea posibile, 6 fiind reusite inainte de limita. Ultimul sau meci a avut loc in toamna anului trecut, la Craiova, atunci cand l-a facut KO pe germanul de origine ghaneza Ben Nsafoah (15 – 6 – 2).

Dupa la inceputul lunii mai a facut sparring cu grei precum Andrei Stoica si Benny Adegbuyi, Bogdan Dinu (1,96 m, 105 kg) s-a antrenat in ultima perioada la Buzau, orasul sau natal, iar miercuri va decola spre Grecia, unde in coltul stau va sta antrenorul Dragos Dulhac, cel care se poate lauda ca l-a ajutat pe Constantin Bejenaru sa devina “rege Biggers Better” in 2011.

Marele premiu pus in joc la piramida de opt care este programata pentru vineri, de la ora 22:00, in direct pe Eurosport, este de 15.000 de dolari, in timp ce finalistul va pleca acasa cu un cec in valoare de 5.000 de dolari. Deoarece Biggers Better este un show televizat pe reguli de box, fiecare meci fiind programat pe 3 reprize a cate 3 minute (pentru a fi luat in calcul, un meci trebuia sa aiba minim 4 reprize), o posibila infrangere nu ii va afecta lui Bogdan Dinu in niciun fel palmaresul oficial.

Printre posibilii sai adversari se numara favoritii locali Nikolas Tsoukalas si Edmont Baltatzis, georgianul Alexandro Kartozia, turcul Ozcan Cetinkaya, rusul Vladimir Toktasinov, polonezul Symon Was si ucraineanul Dmitry Bezus. Romanul este singurul dintre cei opt care se poate lauda cu un background 100% in box, restul combinand pana in prezent boxul cu MMA si kickbox. Programul complet al meciurilor va fi anuntat joi, atunci cand va avea loc tragerea la sorti.

La evenimentul unde Emil Irimia a fost desemnat supervizor va mai lupta si americanul de origine romana Radu Spinghel, cunoscut drept cel mai inalt luptator pe reguli de stand-up din lume. Colosul de 2,14 metri il va infrunta pe bulgarul Lubor Simeonov, o figura foarte poopulara in tara de la Sud de Dunare, care la randul sau se poate lauda cu un fizic impresionant: 2,06 metri si 120 de kilograme. Cei doi se vor confrunta pentru titlul WKN la categoria grea pe durata a 5 reprize a cate 2 minute.

Related posts

*

*

Top