Bogdan Juratoni se bate pentru aurul european la Minsk!

juratoniCel mai bine cotat pugilist roman la amatori, Bogdan Juratoni, a castigat vineri duelul de la categoria 75 de kilograme cu ungurul Zoltan Harcsa, care a abandonat in repriza a doua, si sambata se va duela cu irlandezul Jason Quigley pentru titlul de campion european. Ar putea fi primul sportiv tricolor care obtine aurul continental dupa Dorel Simion, care a reusit aceasta performanta in 1998.

Dupa ce a dominat clar prima runda, dinamovistul Juratoni nu a apucat sa boxeze decat un minut din cea de-a doua, ungurul acuzand o accidentare la brat, ulterior anuntand ca nu mai poate continua din cauza durerilor.

In a doua semifinala, irlandezul Quigley a reusit surpriza si l-a invins la puncte pe campionul mondial en-titre Evgeny Khytrov, care a contestat vehement decizie celor trei arbitri-judecatori. In varsta de 21 de ani, Quigley este fost campion european de tineret si a declarat in mai multe randuri ca incearca sa-i copieze stilul mexicanului Marco Antonio Barrera, fostul campion mondial WBO si WBC la profesionisti.

Finalele de sambata vor fi transmise in direct pe GSP TV de la ora 14:00. Ultimul roman care a ajuns in finala categoriei -75 de kilograme a fost Doru Marincescu, in 1983, atunci cand a pierdut cu rusul Vladimir Melnik.

Related posts

*

*

Top