Bogdan Juratoni paraseste Olimpiada dupa ce a umilit un dublu campion mondial!

Bogdan Juratoni a fost eliminat in optimile de finale ale Jocurilor Olimpice, categoria 75 de kilograme, dupa ce a pierdut cu 12-10 in fata dublului campion mondial Abbos Atoev. Elevul lui Gheorghe Napoleon a dominat rundele 2 si 3, insa antiboxul facut de uzbek si punctarea dubioasa a arbitrilor a decis sportivul calificat in sferturile de finala.

Pugilistul legitimat la Dinamo s-a miscat mult inca de la inceput si s-a bazat in special pe loviturile la corp, in timp ce replica lui Atoev a venit cu directe, astfel ca juriul isi poate explica decizia de dupa prima runda, 6-4, pe baza unor pumni mult mai vizibili.

In dezavantaj, Bogdan Juratoni a devenit mult mai agresiv in runda a doua si a alergat dupa uzbek in ring. A lovit foarte bine la corp cu upercuturi la ficat si putea castiga detasat repriza daca ar fi reusit sa se fereasca de directele de stanga ale lui Atoev. 4-3 si un 8-9 la general.

Ultima repriza a mers intr-o singura directie. Juratoni a atacat in permanenta, insa uzbekul a practicat un antibox vizibil, fiind si atentionat de arbitru in cateva randuri, dar fara sa fie avertizat. Profitand de avantaj, Atoev a intrat in carapace si a replicat destul de rar, insa lovituri punctate de judecatori.

La final, un uluitori 12-10 pentru Atoev, intr-un meci care arata inca o data ca boxul a devenit un sport falimentar.

Singurul reprezentant al Romaniei in proba de pugilism este Mihaela Lacatus, la feminin – categoria 60 de kilograme, care va debuta pe 5 august.

Related posts

4 Comments

 1. Eu said:

  Umilit e mult zis insa mi s-a parut ca a meritat decizia desi chiar si in a 3-a intra foarte usor in contrele de stanga ale lui Atoev.

  Nu ma mira decizia,chiar nu e un furt rau tinand cont de ce a patit japonezul Shimizu.

 2. LEON said:

  oups
  eu am atras atentia ca JO sunte speciale
  ca e dificil si totodata facil
  cred ca se asteptau la o strimba din partea AIBA ca aia nu mai de asta au timp
  nu am vazut meciul dar daca reclmai in presa ca vrei una si alta tre sa bati 3 reprize plus la incalzire
  deci mai usor cu declaratii caci MODESTIA E O CALITATE A MARIILOR CAMPIONI
  cred ca nu a fost el ,Bogdan cel care a cautat ziaristii ci invers pt a avea un subiect ;
  Eu am inteles altceva din articole ….ca i greu sa faci performanta in conditi limitate, cumm adica sa te antrenezi tu BOXER AL ROMANIEI CU NISTE AMICI DE LA K1?,buni de altfel si chiar trebuie felicitati acesti luptatori, dar federatia de ce nu contactat niste sparring parteneri daca sa dorit o medalie
  hai ca sunt aiurit acu , e greu la deal cu caruta rabla
  felicitari sportivului si antrenorului care sunt singurii care credeau in performabta
  Nimic nu e pierdut doar ca trebuia o performanta iinainte de a trece la profesionisti;acum inceputul va fi mai greu dar nu imposibil ,eu cunost campion la prfesionisti care la amatori nu a prea existat
  bafta si multa sanatate

 3. alexandru said:

  am si eu trei cuvinte: go pro, bogdan. la amatori niste burta-verde fara legatura cu sportul au transformat boxul in sareta cu care le cara sportivii grasimea de colo-colo.

 4. leon said:

  cu tot respectul titlul articolului e penibil
  a dat bagdan ko
  la batut la 0
  sa invatam sa fim ponderati bine ca nu a boxat primul tur….
  sanatate Bogdane si go pro

*

*

Top