Bogdan Juratoni s-a pregatit cu Victor Puiu si luptatori de K-1 pentru Olimpiada

Bogdan Juratoni, singurul reprezentat al României la turneul olimpic de box de la Londra, la categoria 75 kg, s-a pregătit în ţară cu luptători de K1, pentru a suplini absenţa turneelor internaţionale, şi are ca obiectiv medalia olimpică de aur.

”Sunt bine pregătit, am tot ce îmi trebuie, sunt bine motivat. Acum depinde totul de mine. Nu am acum emoţii, dar o să am acolo la Londra, înainte de meci. Primul meu meci va fi sâmbătă (28 iulie), apoi celelalte faze ale turneului sunt pe 2 august, 6 august, 9 august şi 11 august (finala). Tragerea la sorţi are loc vineri, pe 27 iulie”, a declarat Bogdan Juratoni pe aeroportul Otopeni, înainte de plecarea la Londra a reprezentanţilor noştri la box, canotaj, nataţie, tenis, tenis de masă.

Din cauza situaţiei conflictuale dintre FR Box şi AIBA, pugiliştii români nu au putut participa la o serie de turnee internaţionale, dar Bogdan a compensat prin sparringuri cu luptători de K1. ”Am avut nişte băieţi buni lângă mine, care m-au ajutat. Victor Puiu, care face box profesionist în SUA, Gabriel Flutur, care face K1 la mine la Deva, Ionuţ Stoica, tot de la K1, toţi m-au ajutat. A trebuit să apelez la ei pentru că nu prea sunt boxeri în ţară care să mă ajute pe mine. Ei au fost mai mari, mai puternici, am avut în cine să dau şi de la cine să primesc şi aşa am compensat eu lipsa de turnee”, a subliniat Juratoni.

Atuurile lui Juratoni în ring sunt condiţia fizică şi combativitatea: ”Nu sunt foarte meseriaş, sunt puţin mai mic, dar compensez cu condiţie fizică, sunt puternic, bun la bătaie şi atac mereu”.

Juratoni şi-a propus ca obiectiv medalia de aur, deşi nu are o prea mare experienţă, iar la ultimele Mondiale a luat bronzul. ”Eu cred că o să iau aurul, dar depinde şi de factorii de acolo. Depinde de Dumnezeu. Eu mi-am făcut treaba, cred că sunt cel mai bun de acolo. M-a bătut ucraineanul Hirtov la Mondiale, dar nu mă bătea dacă eram în formă. Sunt foarte optimist, motivat, pentru că am muncit şi m-am pregătit”, a mărturisit Juratoni.

Bogdan Juratoni, 22 ani, component al clubului CS Dinamo, este antrenat în ultimii ani de Napoleon Gheorghe. ”Este ambiţios, alături de mine mereu, nu numai la antrenament, dar şi în afara ringului. E ca un tată, să zic aşa, îmi dă sfaturi, orice problemă am mă duc la el”, l-a descris Juratoni pe omul din colţul său.

Deşi boxul românesc nu a dus lipsă de mari campioni, doar Nicolae Linca a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic, în 1956 la Melbourne.

AgerPres

Related posts

*

*

Top