Bombardierul Simion va avea meciul vietii in primavara cu panamezul Celestino Caballero

 

viorel simion 1Considerat singurul conational care are sanse reale in momentul de fata de a obtine un nou titlu de campion mondial la profesionisti pentru Romania, Viorel Simion va face in primavara pasul decisiv pentru a lupta cu centura suprema pe masa.

Campion WBC International, cel poreclit Bombardierul (16 – 0 – 0) urmeaza sa il intalneasca pe panamezul Celestino Caballero (36 – 4 – 0), campion mondial la doua versiuni in perioada 2008-2010, considerat in acest moment numarul 2 in ierarhia globala la categoria pana.

Desi panamezii s-au grabit sa anunte ca infruntarea dintre Simion si Caballero va avea loc in Panama in luna martie, promotorul Rudel Obreja infirma, precizand ca momentan exista doar discutii si face tot posibilul pentru ca gala cu titlul WBC Eliminator pe masa sa aiba loc in Romania.

“Panamezii vor meciul acolo, noi il vrem aici. Costa mult sa aduc un astfel de duel in Romania, dar voi face tot posibilul. Ei il dau ca sigur acolo pentru a crea emotia meciului la ei acasa. Vor fi negocieri si probabil se va ajunge la licitatie daca nu vom ajunge la un acord. Am avut deja un prim schimb de oferte, dar nu s-a concretizat nimic”, a declarat Rudel Obreja pentru luptatorii.ro

Gratie victoriei inregistrate in luna noiembrie la Craiova, Simion a urcat pe locul #3 in topul WBC la pana, fiind totodata si cel mai bine clasat european in ierarhia boxrec, fiind clasat pe #16.

Cariera de legenda

Un adevarat “Road Warrior”, asa cum denumiti pugilistii care aleg sa se bata in special pe terenul adversarilor, Caballero a fost campion mondial WBA pana anul trecut, pierzand centura fara lupta deoarece nu a mai pus-o in joc. De altfel, centura WBA a ramas la el acasa din 2006, atat la super cocos, cat si la pana. Intre 2008 si 2010, panamezul in varsta de 36 de ani a fost campion mondial la super cocos atat in versiunea WBA, cat si IBF. La fel ca anul trecut, a pierdut centurile, fara sa fie invins in ring.

Invingatorul lupta cu Ponce de Leon

Meciul dintre Caballero si Simion va conta pentru titlul WBC Eliminator, castigatorul urmand sa-l infrunte pe campion WBC, mexicanul Daniel Ponce de Leon, care pe 2 martie isi va apara centura in fata lui Jayson Velez la New York. Ponce de Leon are la activ 44 de victorii, dintre care 35 inainte de limita, si doar 4 infrangeri.

Related posts

One Comment;

  1. don said:

    Simion nu este inca pregatit pentru Caballero , are o alonja mult prea mare fata de Viorel si loveste foare puternic.! nu spun ca Viorel nu are talentul necesar sa-l invinga, dar nu are cu cine sa se pregateasca in Romania pentru un asemenea adversar !!!

*

*

Top