Bute: In mintea mea nu exista decat meciul cu Grachev!

Boxerul român Lucian Bute a declarat că nu se gândeşte decât la meciul său cu rusul Denis Grachev, de sâmbătă, primul pentru fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, după înfrângerea dureroasă suferită în faţa britanicului Carl Froch.
”În capul meu nu există decât Grachev. Este un meci foarte important. Mi-am apărat de nouă ori centura de campion IBF, dar am reuşit să las în urmă totul. Răul este făcut. Acum e timpul să privesc înainte”, a declarat Bute, citat de portalul canadian Reseau des Sports.

Bute refuză să privească, însă, mai departe de acest meci, pentru o posibilă revanşă cu Froch, în luna martie 2013.
”Grachev va avea în faţa lui un alt Lucian Bute”, a promis pugilistul originar din Pechea (jud. Galaţi). ”Nu voi rămâne plantat în ring cum am făcut la ultimul meu meci, cu Froch. Îmi voi folosi braţele şi picioarele. Mă voi mişca şi voi lansa combinaţii şi jab-uri. Voi boxa şi nu voi căuta un knock-out cu orice preţ”, a mai spus Bute.

După eşecul Froch, Lucian Bute a revenit la reţeta care i-a permis să fie campion mondial timp de cinci ani, notează sursa amintită, care precizează că Lucian s-a pregătit doar la Montreal şi nu a mai plecat în Florida, cum a făcut la ultimele meciuri.
”Îmi place să plec din Montreal când e ceva nou. E bine să schimbi locul, e bine pentru încredere. M-am adaptat repede şi am fost în măsură să îmi găsesc ritmul”, a explicat Bute.

Antrenorul Stephan Larouche a precizat că ”Lucian a devenit campion aici la Montreal, în mediul său, dar uneori dorim să devenim prea sofisticaţi şi ne îndepărtăm de principiul de bază. În box trebuie să dai lovituri şi să ai foame de victorie”.

Bute (32 ani) a subliniat că se simte bine din punct de vedere mental, are încredere în el şi a făcut antrenamente şi sparring-uri bune. În plus, promotorul său, InterBox, a confirmat că a semnat un contract pentru încă trei meciuri cu boxerul român.

Sursa: AgerPres

Related posts

*

*

Top