Bute va fi cu ochii pe acest meci sâmbătă seară: Carl Froch vs Yusaf Mack

Ajuns stăpân pe centura IBF, Carl Froch (29-2-0) a ales să şi-o apere prima oară într-un meci de siguranţă luându-l ca adversar pe americanul Yusaf Mack (31-4-2), un boxer fără pretenţii şi performanţe notabile, aflat  într-o altă clasă valorică decât cea a englezului. Premisele luptei sunt mai mult decât favorabile lui Froch, suportul propriilor fani şi ascendentul moral de dupa victoria cu Lucian Bute fiind dublate de fragilitatea lui Mack şi de lipsa de forţă a acestuia. Duelul este programat să aibă loc sâmbătă seară la Nottingham, acolo unde Bute a sfârșit prin a fi făcut KO în runda a 5-a.

Faptul că Mack are toate cele patru înfrângeri prin KO, e un argument important pentru un final înainte de limită. Sunt ani buni de când cel supranumit „Mack Attack” nu mai atacă eficient. A pierdut la trei adversari bătuţi de Lucian Bute (Alejandro Berrio, Librado Andrade, Glen Johnson) şi cel mai recent la Tavoris Cloud. Nu are forţa şi nici inima pentru a produce mari surprize lumii boxului. A pus singur genunchiul în podea cu Glen Johnson, a căzut epuizat şi fără să riposteze cu Tavoris Cloud şi cel mai probabil o va face şi sâmbătă seara în momentul în care va considera că a luat suficienţi pumni.

Avem în faţă un meci pe care din orice unghi l-ai privi, este făcut pe măsura lui Froch. Un mismatch cum ar spune americanii. Poate că uzura înfrângerilor din Super Six sau dorinţa de a ţine de centură l-au făcut pe Carl Froch să aleagă un astfel de adversar sau poate pur si simplu şi-a dorit o pauză de la pumni. La cei 35 de ani şi la valoarea pe care o clamează, englezul nu-şi poate permite foarte mulţi Mack-i pe finalul carierei. Promisiunile lui că va ajunge regele categoriei se cer onorate, asta însemnând revanşe cu Ward şi Kessler, eventual rematch cu Lucian Bute sau cu Andre Direll ca reparaţie morală după decizia strâmbă din 2009.

Luptatorii.ro: Cristi Nechita

Related posts

*

*

Top