Cand ar putea avea loc meciul revansa Lucian Bute vs Carl Froch

 

Lucian Bute a coborat pana pe locul 5 in clasamentul versiunii IBF, acolo unde a detinut titlul mondial pana pe 26 mai, iar presa s-a grabit sa speculeze ca sunt sanse nule pentru ca romanul sa mai aiba ocazia sa lupte pentru recapatarea centurii pierdute in fata englezului Carl Froch.

 

Ziarul National sustine faptul ca Adonis Stevenson si Mikel Kessler ar urma sa se bata in perioada urmatoare, iar invingatorul sa devina challenger obligatoriu pentru Froch din partea IBF. Momentan, duelul nu a fost stabilit deoarece danezul inca nu si-a dat acordul scris.

 

Situatia insa nu este atat de dificila pentru roman, care inca mai are contractul de la meciul disputat in Anglia, atunci cand ambii pugilist au semnat si pentru o revansa daca Lucian pierde.

 

Chiar daca unul dintre Kessler sau Stevenson ar urma sa devina challenger obligatoriu, Lucian tot ar avea sanse la revansa la centura lui Froch. Conform regulamentului IBF, campionul are dreptul sa isi aleaga orice adversar doreste din top 15 IBF daca va trece de challengerul impus obligatoriu de versiunea americana.

 

Practic, daca Froch ar urma sa se bata pana la finalul acestui an pentru a-si apara centura in fata challengerului, duelul cu Bute ar avea toate sansele sa se dispute anul viitor, asa cum de altfel intentiona si staff-ul romanului. Pentru a-i reface moralul, oficialii de la Interbox intentioneaza sa ii ofere fostului campion un meci cu un adversar accesibil dupa care sa perfecteze un nou meci cu Froch.

 

Aflat inca in Romania in incercarea de a se recupera psihic de la esecul usturator din Anglia, Lucian Bute a anuntat ca este gata oricand pentru revansa. “Exista doua posibilitati. Ori un meci in iarna acestui an, probabil in apropierea Craciunului, ori anul viitor. Inca se studieaza variantele”, spune surse apropiate pugilistului.

 

Singura problema ar fi de clauza aflata in contractul initial. Daca nu s-a specificat bursa lui Froch la meciul revansa, atunci britanicii ar putea cere atat de multi bani incat canadienii sa nu isi poata permite, iar duelul va cadea. Momentan, niciuna dintre parti nu a precizat nimic clar.

Related posts

*

*

Top