Centru de Excelenta in box la Ramnicu Valcea din toamna

scoala boxConsiliul Local al municipiului Ramnicu Valcea a aprobat astazi ca orasul oltean sa gazduiasca primul Centru National de Excelenta in box. Astfel, cei mai buni pugilisti de la juniori, cadeti si tineret isi vor continua aici cariera in regim de cazare, masa si scoala, acestia urmand sa inceapa cursurile Liceului Forestier din 15 septembrie, atunci cand e programat sa debuteze anul scolar 2014/2015.

Initiatorul proiectului, Marcel Boboc, membru in biroul federal al FR Box, afirma ca pe primul loc se va afla scoala, ca urmare a faptului ca in trecut multi dintre componentii loturilor nationale aveau mari probleme din acest punct de vedere. Toti tinerii vor fi cantonati intr-un camin din oras, fiecare clasa urmand sa aiba indrumarea unui profesor licentiate de Ministerul Educatiei.

“Ma bucur mult ca am reusit sa punem pe picioare acest proiect, nu s-ar fi putut face fara sprijinul neconditionat al primarului Emilian Francu. In total, vom avea 120 de copii la Valcea, cei mai buni din tara, care vor face box, dar care isi vor continua si studiile. Se va pune un accent important si pe scoala. Nu toti pot sa devina ulterior campioni nationali, dar e important sa ramana cu ceva dupa aceasta perioada de patru ani, iar asta este scoala. In curand se vor stabili restul detaliilor legate de Centrul de Excelenta, care va ajuta federatia sa scape de niste costuri si sa se concentreze pe turnee si diverse competitii”, a afirmat Boboc pentru luptatorii.ro

Related posts

*

*

Top