Cine ii ia locul lui Obreja? Vastag si Doroftei, printre candidatii aprobati de FR Box!

 

Biroul federal al Federaţiei Române de Box a validat în şedinţa sa de luni candidaturile lui Francisc Vaştag, Bogdănel Stoicescu, Vasile Cîtea, Relu Auraş, Leonard Doroftei şi Fănel Trandafir la preşedinţia forului naţional.

În urma discuţiilor şi analizei forului de conducere al Federaţiei de box, având în vedere că la funcţia de preşedinte nu puteau candida decât persoanele care erau membri ai biroului federal, s-a decis în unanimitate că prin sintagma ”Birou Federal precedent’ se înţelege orice Birou Federal anterior celui prezent, se arată într-un comunicat al FR Box.
Dacă în urma acestei hotărâri au fost declaraţi validaţi şi eligibili cei şase menţionaţi anterior, candidaturile lui Marian Simion şi Titi Tudor au fost respinse, considerându-se ca nu au făcut parte din niciun Birou Federal precedent. În aceeaşi şedinţă s-a aprobat (8 voturi pentru, 1 abţinere, 1 vot împotrivă) ridicarea suspendării lui Vasile Cîtea, în urma memoriului înaintat de acesta către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Biroul Federal a mai aprobat traducerea Statutului FR Box în limba engleză şi transmiterea sa către AIBA, desfăşurarea Campionatelor Naţionale Universitare la Bacău şi calendarul competiţional pe anul 2013.

În data de 1 octombrie, Comitetul Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Boxului Amator (AIBA) a dezafiliat Federaţia Română de Box, deoarece preşedintele Rudel Obreja este în stare de suspendare. AIBA a luat decizia, deoarece nicio federaţie naţională nu poate rămâne fără un preşedinte ales pe o perioadă mai mare de şase luni. Dacă preşedintele respectului for este absent din orice cauză, e incapabil să îşi exercite atribuţiile ori este suspendat de AIBA sau alt for pe o perioadă de doi ani sau mai mare, un nou preşedinte trebuie ales în decurs de la data cererii exprimate de AIBA.

Biroul federal al FR de Box fixase pentru data de 30 septembrie o Adunare Generală Extraordinară de alegeri pentru preşedinţia forului naţional, dar apoi a decis anularea acesteia, deoarece convocarea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui FR Box era nestatutară. O nouă Adunare Generală pentru alegerea preşedintelui a fost convocată pentru data de 23 noiembrie.

Sursa: AgerPres

Related posts

*

*

Top