Confruntarea dintre Golovkin si Cesar Chavez jr prinde contur

Zvonul lansat la începutul acestui an în legătură cu o posibilă întâlnire dintre starul originar din Kazahstan, Gennady Golovkin, şi Julio Cesar Chavez Jr, începe să capete contur real. O propunere concretă a fost avansată mexicanului de managerul Bob Arum, pentru data de 12 iulie în Los Angeles,  partida urmând să se desfăşoare în limitele categoriei supermijlocii (168 lb) şi să fie transmisă în sistem pay-per-view de către HBO.

Chavez şi-a relansat cariera odată cu victoria convingătoare asupra lui Brian Vera, dând încă o dată speranţe fanilor că poate călca cu succes pe urmele legendarului său tată.

De cealaltă parte, Gennady Golovkin, disciplinat şi răbdător, a urcat treaptă cu treaptă scara celebrităţii, abordând metodic fiecare etapă, parcursul fiindu-i decalat doar de moartea neaşteptată a tatălui său, fapt care l-a obligat să-şi anuleze meciul din 26 aprilie contra irlandezului Andy Lee. Victoriile sale incontestabile din ultimii ani l-au adus în poziţia de a revendica legitim un loc în topul ierarhiei.

Pentru ambii pugilişti confruntarea ar reprezenta proba finală a maturităţii, câştigătorului asigurându-i-se un loc incontestabil la masa bogaţilor şi deschizându-i oportunităţi spre alte lupte pentru istoria boxului.

Luptatorii.ro: Cristi Nechita

Related posts

*

*

Top