Continua expansiunea Superkombat: Selectiile din Anglia precum X-Factor

superkombat tryoutsSportivi din tot Nord Estul Angliei au fost prezenţi în weekend la Middlesbrough, acolo unde au avut loc primele selecţii Superkombat din acest an. Printre aceştia, şi fiica legendei UFC, Ian Freeman, primul englez care a concurat în cunoscutul circuit în cuşcă din Statele Unite ale Americii. A venit în campusul Universităţii Teeside cu un vis, acela de a câştiga un loc cu promoţia românească, lângă Raul Cătinaş, Cătălin Moroşanu sau Benjamin Adegbuyi, notează ziarul Puterea.

Middlesbrough ocupă locul 142 în topul oraşelor, după numărul de locuitori, din Anglia. Vineri seară, în campusul Universităţii Teeside, s-au adunat luptători din toate oraşele.

“Sunt din Accrington”, “Am venit din Newcastle”, “Am venit împreună de la Manchester”, au fost doar câteva dintre autoprezentările făcute de cei care au urcat în ring pentru a impresiona juriul format din Eduard Irimia, Garry Bell şi Neal Peacock. Dacă în ultimul an, selecţiile circuitului condus de Eduard Irimia au avut loc în săli de antrenament, de această dată totul s-a desfăşurat precum un show de televiziune, un veritabil X-Factor al sporturilor de contact. De altfel, pe afişul de promovare al evenimentului, organizatorii locali au decis să-l pună chiar pe promotorul român.

“Pentru noi, este o onoare că putem găzdui un astfel de eveniment. Oamenii au cumpărate mese şi au plătit bilete pentru a putea urmări la treabă un potenţial viitor star din Superkombat. Acum sper ca sportivii selectaţi să se ridice la nivelul competiţiei şi, noi englezii, să ne putem bucura de un nume important în circuit”, a spus Garry Bell, preşedintele Contender Promotion, organizaţia licenţiată pentru a putea găzdui selecţiile pentru Marea Britanie.

Înainte de decizia finală, sportivii au trecut prin trei probe: palmare, măsurarea forţei, iar cea mai importantă, sparringul, acolo unde au avut loc meciuri pe diverse categorii de greutate. După aproape cinci ore în care aceştia au încercat să-i impresioneze pe cei trei juraţi, Eduard Irimia a anunţat că britanicii Jamies Bates şi Micky Terril vor lupta până la final într-un eveniment Superkombat transmis în direct pe Eurosport, în timp ce un altul, Thomas Daniel, va fi pe cardul unei gale New Heroes care ar urma să aibă loc în Marea Britanie în viitor. De asemenea, dintre fete, selectată a fost Kennedy Freeman, fiica legendarului Ian Freeman, primul britanic din istoria UFC. La final, a fost organizată şi o strângere de fonduri pentru un tânăr britanic orb, care a străbătut distanţa Paris – Londra pe bicicletă, acesta primind şi mai multe suveniruri personalizate cu Superkombat.

Urmează Superkombat WGP Reşiţa

Echipa Superkombat are un program în această perioadă. După gala New Heroes de la Ploieşti şi selecţiile din Marea Britanie, promoţia se pregăteşte să pună în scenă primul World Grand Prix al anului, pe 12 aprilie, la Reşiţa, evenimentul urmând să fie transmis în direct în peste 80 de ţări. Vedetele Local Kombat, Cătălin Moroşanu, Raul Cătinaş, Sebastian Ciobanu şi Ciprian Şchiopu sunt cei patru sportivi români care vor lupta în programul principal, în timp ce Aurel Pirtea şi Zsolt Balla sunt anunţaţi în meciurile internaţionale de MMA din Undercard, iar Dan Mocanu şi Florin Ilie se vor confrunta într-un duel de entertainment. După ce a absentat de la marea finală a sezonului 2013, Moroşanu se întoarce în ring pentru un super-fight împotriva vedetei din Extreme Fighting Championship Africa, egipteanul Mohamed Abdel Karim (1,93 m, 110 kg), poreclit Hulk, datorită stilului său extrem de agresiv. În meciul cap de afiş de la Reşiţa, Cătinaş se va duela cu cel mai bine cotat luptător francez în acest moment, Brice Guidon, cel care i-a învins de-a lungul timpului, printre alţii, pe Hesdy Gerges, Rico Verhoeven şi Frank Munoz, campionul Superkombat 2013. “Este mai înalt decât mine cu 16 centimetri, dar nu mă tem. Aproape tot timpul am luptat având acest dezavantaj şi de cele mai multe ori am câştigat. Am promis că 2014 va fi anul meu şi am de gând să mă ţin de cuvânt”, a spus sportivul originar din Lugoj, care vizează titlul mondial la categoria grea. Sebastian Ciobanu va lupta la rândul său, după o pauză de 7 luni, urmând ca pe 12 aprilie să-l înfrunte pe slovenul Enver Slijvar, câştigător al galei Superkombat New Heroes Italia, cel care în prezent este antrenat de legenda K-1, Xhavit Bajrami. Cel de-al patrulea român, Ciprian Şchiopu, va fi prezent în turneul piramidal de patru la categoria semigrea.

Related posts

*

*

Top