Cristian Ciocan trece la urmatorul nivel

ciocanLocul 28 mondial la categoria grea, conform boxrec, campionul european WBO Cristian Ciocan isi continua drumul spre varful piramidei. Dupa ce l-a facut KO pe norvegianul Leif Larsen (17  – 1 – 0) la Galati, pugilistul originar din Pechea va infrunta un american, pe Kevin Johnson (29 – 3 – 1), cel care l-a invins pe Albert Sosnowski si i-a tinut piept vreme de 12 reprize lui Vitali Klitschko.

Duelul programat pe 20 decembrie la Hamburg, in Germania, inseamna un nivel superior pentru boxerul in varsta de 26 de ani care are pana in prezent un record cu 14 victorii, dintre care 10 prin KO, si 3 infrangeri. Asa cum s-a intamplat si cu Larsen, Ciocan va incepe meciul din postura de challenger, americanul Johnson avand un plus din punct de vedere al experientei.

In 2009, acesta s-a batut cu Vitali Klitschko pentru centura mondiala WBC la categoria grea, pierzand doar la capatul celor 12 reprize. In plus, printre adversarii pe care i-a intalnit se mai numara Tyson Fury, Albert Sosnowski si Timur Ibragimov, in fata ultimilor doi reusind sa paraseasca ringul neinvins.

Criticat pana de curand pentru faptul ca intalneste numai adversari total depasiti de situatie, Ciocan isi face calm, dar sigur, drumul spre glorie. Un succes contra lui Johnson, meci cotat de boxrec la 4 stele, o premiera pentru roman, l-ar aduce pe consateanul lui Bute tot mai aproape de titlul mondial al greilor, acolo unde niciun conational nu a mai fost atat de aproape.

Pana pe 20 decembrie, Cristian Ciocan isi va putea urmari adversarul pe 26 noiembrie, atunci cand Kevin Johnson are programat un meci in SUA contra cubanezului Odlanier Solis, fost campion olimpic. In cazul in care se va impune, americanul va ajunge in Germania din postura de campion IBF Intercontinental.

Related posts

One Comment;

  1. Catalin said:

    Mai era de completat ca va lupta cu Johnson pentru WBO inter-continental ..adica un nou pas inainte si in privinta centurii puse in joc…cat despre faptul ca Johnson va lupta in 2 meciuri in mai putin de 30 de zile ridica un semn de intrebare…

*

*

Top