Cristian Ciocan va boxa din nou in Romania pe 23 august

cristian ciocanCel mai bine cotat pugilist roman la categoria grea, Cristian Ciocan alias Christian Hammer ar urma sa revina in ring pe 23 august, atunci cand promotorii sai intentioneaza sa organizeze o noua gala in Romania.

Campionul WBO european a boxat ultima oara pe 22 februarie, la Galati, atunci cand si-a aparat cu succes centura in fata ucrainianului Oleksyi Mazikin, castigand prin TKO in repriza a sasea.

Cu 13 victorii (9 KO) si 3 infrangeri in palmares, Cristian Ciocan se afla #59 in clasamentul boxrec la categoria grea sip e #10 in topul versiunii WBO, acolo unde centura de campion mondial este detinuta de Wladimir Klitschko.

Conform ziarului Ring, cel mai probabil, pugilistul roman stabilit la Hamburg ar urma sa-l infrunte pe 23 august pe norvegianul Leif Larson, cel care in urma cu trei luni l-a infruntat pe campionul olimpic Odlanier Solis la Berlin pentru centura IBF Intercontinental, fiind invins la decizie: 111-117, 112-116, 114-115.

In varsta de 38 de ani, veteranul norvegian si-a disputat majoritatea meciurilor in Spania, esecul cu Solis fiind de altfel unicul sau esec in cele 18 meciuri disputate in boxul profesionist. Din cele 17 victorii, Larson a obtinut 14 dintre ele inainte de limita.

Interesant este faptul ca viitorul adversar al lui Cristian Ciocan a trecut la profesionisti pe cand avea 28 de ani dupa ce anterior a facut performanta in aruncatul greutatilor, participant la mai multe competitii mondiale, iar ulterior pana in 2001 a fost jucator profesionist de fotbal american la Buffalo Bills.

Related posts

*

*

Top