Cum se apara Obreja in fata acuzatiilor

Rudel Obreja a avut prima reactie dupa acuzele de azi legate de decizia Biroului Federal de a-l declara ineligibil pe Leonard Doroftei, la numai o saptamana dupa ce acelasi birou considera ca fostul campion mondial poate candida fara probleme la alegerile de pe 23 noiembrie. Intr-o postare pe blogul sau personal, rudelobreja.wordpress.com, presedintele in exercitiu al FR Box a dat vina pe presa pentru situatia creata in boxul romanesc, tinand sa precizeze ca decizia luata in cazul Doroftei a fost una conform statutului federatiei.

Iata textul, preluat integral, pe care Rudel Obreja l-a publicat pe blogul sau:

“Citesc reactiile presei si ma ingrozesc ! Titlu la relitatea.net : “Scenariu MIZERABIL al lui Rudel Obreja !” Mizerabil pentru ca “nu l-am lasat pe Doroftei sa candideze” la sefia Federatiei ! Titlul acesta va fi citit de o multime de oameni, care n-au vreme sa caute detalii, sa inteleaga amanuntele, traim intr-o societate in care nu mai avem timp nici macar pentru noi, daramite pentru altii… Cititorii vor “mai pune o caramida” la ura si dispretul pe care il incearca atunci cand aud numele meu ! Cu largul concurs al presei am reusit o contra-performanta rara, fiind unul dintre cei mai antipatici oameni din sport in aceste vremuri.

Putini stiu, si nici nu-i mai intereseaza, ca nu am si nu am avut vreodata salariu la Federatie, ca nu mi-am decontat niciodata deplasarile, ca nu am beneficiat niciodata de nicio premiere in urma rezultatelor sportivilor, pe scurt ca n-am profitat cu nimic de pe urma boxului amator, in afara de aceasta imagine, de care “beneficiez” astazi…

Si totusi, am ajuns aici, in primul rand pentru ca “presa nu lasa adevarul sa strice un subiect bun”. Incet-incet, ba am fost un profitor de pe urma lui Bute, in acceptiunea celor care nici macar nu au habar de contributia mea in acest sens, sau de relatia pe care o am cu Lucian de mai bine de 12 ani… Apoi, am devenit subiect de presa, din pricina celor intamplate la Beijing. Chiar daca au fost langa mine atunci aproximativ 10 gazetari romani, acestia au procedat pas cu pas la a ma transforma in tinta criticilor, fara sa mai tina cont de realitatea la care au fost martori.

Pentru ca asa se face presa in Romania. De ce sa citeasca acel redactor Statutul Federatiei Romane de Box ? Daca ar fi facut-o, ar fi vazut ca nu e niciun scenariu mizerabil, ci doar o PREVEDERE STATUTARA, care e valabila pentru oricine, indiferent de numele pe care il poarta. Ar mai fi fost asta o stire ? Ce sa mai scrie, bietul de el, ca Doroftei si dimpreuna cu el, toti cei care l-au ridicat in jiltul Presedintelui nu sunt in stare nici macar sa citeasca Statutul si sa vada, negru pe alb, conditiile de eligibilitate ?! Cu surle si trambite, vor conduce destinele acestui sport in aceeasi maniera urechista, de dragul presei si al celor care le canta-n struna !

Pentru mine e o dovada in plus, de care sincer nu mai era nevoie, cine sunt aspirantii acelui fotoliu, dar mai ales cine sunt si cat pot “formatorii de opinie” ai acestei societati !

Societatea este reprezentata de SUMA INDIVIZILOR !

Inutil sa merg mai departe in a analiza structura acesteia.

Quat erat demonstrandum.”

Related posts

*

*

Top