Cum a devenit Local Kombat un produs global in doar un deceniu

eduard irimia stoforidisCeea ce în 2003 pornea doar ca un show de televiziune pentru România, circuitul condus de Eduard Irimia a reuşit să devină un excelent produs de export. În weekend, la Atena, Superkombat a organizat primele selecţii din programul mondial în parteneriat cu japonezii de la K-1, iar promotorul român intenţionează să organizeze o primă gală în capitala Greciei, chiar în perioada imediat următoare. Ziarul PUTEREA este partener media oficial la toate selecţiile organizate de Irimia în 2013, urmând să prezinte în premieră cele mai noi informaţii despre proiectul care anunţă o nouă eră în K-1.

Aproximativ 100 de sportivi din Grecia, unii veniţi chiar şi din insula Creta, au fost prezenţi la MMA Gym din Atena în speranţa că vor obţine un loc în Superkombat, circuitul condus din România şi considerat numărul 1 în Europa. După aproximativ cinci ore, Giannis Stoforidis a fost selectat pentru categoria grea, urmând ca pe 23 februarie la Opatija, în Croaţia, să lupte într-o ultimă gală eliminatorie înainte de startul seriei de evenimente Superkombat World Grand Prix. “În cazul în care va câştiga la Opatija, atunci va lupta în Superkombat, iar dacă va confirma şi acolo, va intra în galele premium K-1, unde în marea finală premiul întâi este de un milion de dolari”, a afirmat Eduard Irimia.

Pe lângă Stoforidis, au mai fost aleşi pentru a participa în diverse gale de preselecţie pentru Superkombat alţi patru sportivi de la diverse categorii, printre care şi Kallia Kouruni, o campioană mondială de kickbox care s-a antrenat şi în România în urmă cu o lună. “Sunt foarte ataşată de România, luna viitoare chiar voi veni pentru un cantonament acolo”, spune Kallia, care e poreclită “Prinţesa” şi se remarcă prin faptul că vine la fiecare antrenament călare pe o motocicletă roz. “E extravagantă, poate să aibă priză la public”, şi-a explicat Irimia motivul pentru care a selecţionat-o pentru un posibil meci în Superkombat.

“Sunt mulţumit de selecţia din Grecia. Interesul mass-media, dar şi al sportivilor de aici a fost unul mare, oamenii îşi doresc să aducă Superkombat aici, iar eu cred mult în potenţialul acestei ţări”, a adăugat preşedintele promoţiei. Pentru a evita orice confuzie, acesta a ţinut să precizeze faptul că selecţiile pentru categoria grea au fost făcute şi pentru K-1, în timp ce pentru categoriile inferioare de greutate selecţiile au fost făcute exclusiv pentru Superkombat.

Gală Superkombat în Grecia?

Oficialul român intenţionează ca în perioada imediat următoare să organizeze o gală la Atena, demarând deja negocierile alături de reprezentantul Superkombat în Grecia. “Sunt convins că putem clona aici succesul Local Kombat în România. Aşa am pornit şi în România, acum 10 ani. Cu un eveniment de selecţie, apoi am reuşit să ne impunem rapid”, adaugă Irimia, care şi-a propus ca pe card să anunţe o parte dintre luptătorii care s-au remarcat la selecţii. Galele Superkombat sunt transmise în direct în 75 de ţări de pe 4 continente, fiind singurul produs românesc cu o expunere atât de mare la nivel mondial.

Urmează Germania şi Marea Britanie

După Grecia, oficialul Superkombat se va deplasa în Germania şi Marea Britanie pentru noi selecţii în încercarea de a descoperi o nouă generaţie de eroi K-1, aşa cum a fost cea din care au făcut parte Remy Bonjasky, Peter Aerts sau Jerome Le Banner.

Sursa: Puterea

Related posts

*

*

Top