Dezamăgire totală după Cupa României: “Organizarea a fost un dezastru!”

Sportivii şi antrenorii prezenţi la Cupa României pentru seniori, organizată în sala de sport a localităţii Pecica, s-au declarat dezamăgiţi total de organizare. De la ring şi până la transport, oamenii careului magic sunt mâhniţi de faptul că la a doua competiţie ca importanţă din boxul amator românesc au avut parte de asemenea condiţii.

 

“În primul rând, competiţie nu a avut loc la Arad, aşa cum ne-am aşteptat, ci la Pecica, o localitate aflată la câţiva kilometri. În fiecare zi, trebuia să aşteptăm de la Arad un autocar la ora 14:00, iar indiferent la cât boxam, ne întorceam tot cu el, seara, după ora 21:00. Dacă aveam primii meci, atunci eram obligaţi să stăm în sală până termina şi ultimul”, ne-a spus unul dintre pugilişti.

 

Marea dezamăgire a fost însă ringul. “Nu mi-a venit să cred când am văzut ce ring. Abia stătea să nu cadă, iar corzile parcă erau din gumă de mestecat. Un sportiv de la Arad (n.r. Ruben Stoia) era să moară din cauza faptului că erau slabe. A căzut direct în cap. Au fost mari probleme din cauza asta. Oamenii de acolo şi-au luat banii şi nu i-a mai interesat nimic. Sunt dezgustat de ce s-a întâmplat”, s-a plâns şi unul dintre antrenori.

 

În plus, la finale, stupefacţie. Din 10 meciuri, trei nu s-au mai disputat după ce unul dintre pugiliştii finalişti ai categoriei nu s-a mai prezentat la gală. “Am rămas şocaţi. Tu ai şansa să câştigi un trofeu şi nu te prezinţi. Competiţia a ajuns să fie bătaie de joc”.

 

Iată rezultatele finalelor:

49 kg – Ştefan Caşlarov (Bacău) l-a învins la puncte pe Ovidiu Berceanu (Reşiţa)

52 kg – Maike Cioacă (Bacău) a câştigat prin neprezentare cu Sabin Petrea (Brăila)

56 kg – Ion Băluţă (Năvodari) a câştigat la puncte cu Iulius Poczo (Dinamo)

60 kg – Alexandru Cucereanu (Bacău) a câştigat la puncte cu Dragoş Marin (Iaşi)

64 kg – Georgian Nyeki (Silva Arad) a câştgat la puncte cu Daniel Bădulescu (Dinamo)

69 kg – Ionuţ Gheorghe  (Farul) l-a bătut la puncte pe Flavius Biea (Timişoara)

75 kg – Cătălin Paraschiveanu (Bacău) a câştigat la puncte cu Alexandru Bibilicea (Reşiţa)

81 kg – Petrică Ciobanu (Bacău) a câştigat la puncte cu Bogdan Niculae (Steaua)

91 kg – Cezar Juratoni (Dinamo) a câştigat prin neprezentare cu Mirel Jitaru (Bacău)

+91 kg – Mihai Nistor (Bacău) a câştigat prin neprezentare cu Petrişor Gănănău (Bacău)

În mod normal, câştigătorii categoriilor ar urma să reprezinte România la turneul preolimpic de la Trabzon, acolo unde se vor decide ultimele locuri pentru Olimpiada de la Londra.

Related posts

2 Comments

  1. Enache Constantin said:

    Toate ringurile existente pot fi folosite până la sfârşitul lui 2010. Totuşi, începând cu 2011,
    la toate competiţiile aprobate de AIBA trebuie folosit un ring nou cu etichetele aprobate de AIBA”Sarcina delegatului general era sa respecte aceasta norma din regulament si nu avea probleme!….

*

*

Top