Din nou pe turnanta: Jo Jo Dan a devenit aspirant oficial la titlul mondial IBF

Pugilistul stabilit in Canada, Ionut Dan Ion alias Jo Jo Dan, a reusit o victorie mare, azi-noapte, la Quebec City, invingandu-l pe favoritul gazdelor, Kevin Bizier, care pana atunci avea un palmares imaculat, cu 21 de victorii din tot atatea posibile. Succesul i-a adus romanului centurile NABA si IBF Inter-Continental la categoria welter, dar si l-a propulsat direct la un meci eliminatoriu inainte de titlul mondial.

Cu doar doua meciuri in ultimii doi ani, Jo Jo Dan (32 de ani) i-a dat planurile lui Bizier peste cap, canadianul sperand ca dupa aceasta confruntare va face un nou pas spre centura suprema. Romanul a boxat mult mai eficient in fata unui adversar agresiv si chiar daca arbitrul i-a scazut fortat un punct in repriza a 10-a pentru tineri repetate, s-a impus la decizie split: 116-111, 114-113, 110-117.

Incurajat din sala de Adrian Diaconu si Lucian Bute, pugilistul originar din Giurgiu s-a declarat pregatit sa infrunte pe oricine in urmatorul meci. Cel mai probabil, Jo Jo il va infrunta pe britanicul Kell Brook (31 – 0 – 0) intr-un meci eliminatoriu pentru titlul mondial. Invingatorul ar urma sa dea piept cu Devon Alexander, actualul detinator al centurii IBF la categoria welter.

In main-event-ul galei de la Quebec City, Adonis Stevenson si-a pastrat centura WBC la categoria semigrea dupa ce l-a invins prin TKO in repriza a 6-a pe britanicul Tony Bellew.

Related posts

*

*

Top