Doroftei, la 43 de ani: Am plecat de jos, dar sunt multumit cu ce am realizat in viata

leonard-dorofteiFostul campion mondial de box profesionist şi amator, Leonard Doroftei, împlineşte miercuri vârsta de 43 de ani, la care se simte un om împlinit, atât pe plan profesional cât şi pe plan personal.

Fostul pugilist Leonard Doroftei s-a născut la 10 aprilie 1970, la Ploieşti, iar în boxul amator a fost campion mondial la Berlin (1995), campion european la Vejle (1996), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) şi Atlanta (1996) şi medaliat cu bronz la Campionatele Europene de la Bursa (1993). La 5 ianuarie 2002, la San Antonio (SUA), Leonard îl deposedează de titlul mondial la categoria uşoară, versiunea WBA, pe argentinianul Raul Balbi.

”Sunt foarte mulţumit de ce am realizat până acum. Am plecat chiar de jos şi nici măcar vise nu am avut când am fost copil. Iar acum am posibilitatea să-i ajut şi pe alţii. Am făcut o şcoală de box, în care ajut nişte copii, sunt preşedintele FR de Box şi pot să ajut tot boxul românesc, prin imaginea mea, prim munca care o depun la federaţie. În plan personal, sunt extraordinar de bine, am o familie, 3 copii, o nevastă care încă mă iubeşte şi totul e perfect”, a declarat Leonard Doroftei pentru AGERPRES.

Preşedintele FRB are şi câteva păreri de rău vizavi de fosta sa carieră de boxeri: ”Am şi unele regrete, că nu am fost campion olimpic, că nu am reuşit unificarea de titluri ca boxer profesionist, dar eu îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns acolo. Pentru mine e mare lucru că am ajuns acolo, în vârful boxului mondial, şi asta mă face să fiu mulţumit.

Fostul campion îşi va serba ziua de naştere alături de familie şi prieteni, în oraşul natal: ”Voi sărbători ziua alături de familie şi prieteni la Ploieşti. Nu îmi doresc niciun cadou, am absolut tot ce îmi trebuie, doar un pic de sănătate dacă s-ar putea, pentru că am forţat cam mult nota când eram boxer. În rest totul e ok”.

FR de Box a transmis la AIBA o candidatură la organizarea CM 2013 de tineret şi junioare la box feminin la Ploieşti, dar se pare că şansele sunt minime. ”Aşteptăm un răspuns oficial, însă dacă nu a venit până acum, slabe şanse. Dar aşteptăm”.

În schimb, FR de Box va relua organizarea tradiţionalului turneu internaţional “Centura de Aur” la Mamaia la începutul lunii septembrie, ediţia a 37-a fiind organizată ultima oară la Constanţa în 2008. Înfiinţată în 1972, ”Centura de Aur” a devenit în scurt timp una din cele mai prestigioase turnee din lume la care au participat inclusiv boxerii cubanezi, cei care au dominat ani buni competiţiile de amatori.

”Avem oameni care vor să ne ajute, care vor să aducă boxul românesc unde a fost odată. Această ediţie va fi ceva mai restrânsă, după care ne vom pune din nou pe treabă şi vom invita din ce în ce mai multe ţări. Pentru că vrem şi noi să avem o echipă puternică, nu să fim doar participanţi, să luptăm pentru locul I”.

Lotul de seniori, pregătit de Marian Simion, are susţinerea lui Doroftei, care nu va cere rezultate imediate, la competiţiile din acest an: ”El vrea să facă o echipă puternică, dar vom avea răbdare cu el. Are mult de muncă, lucrează la foc continuu, iar dacă ajunge la rezultate de anul acesta cu atât mai bine. Sunt copii buni la lot, care cu o muncă bună pot aduce rezultate. Mai au multe de învăţat, pentru că au venit cu lacune la pregătire, dar sper ca Marian să-i ducă pe drumul cel bun, să-i înveţe box cu adevărat, ce înseamnă un campionat mondial, european sau o olimpiadă”.

Doroftei mizează pe victoria lui Lucian Bute în meciul cu Jean Pascal din 25 mai, la Montreal: ”Bute are un meci greu cu Pascal, dar dacă s-a pregătit bine va reuşi să câştige, să rămână în lupta pentru un titlu mondial. Nu pot spune că ar trebui să se retragă, dacă va pierde. Depinde doar de el, poate vrea să se însoare, să-şi facă o familie, că vin şi astea la un moment dat”.

AgerPres

Related posts

*

*

Top