Duel pentru stapanul Europei la pana: Viorel Simion vs Lee Selby in Marea Britanie!

viorel simionCampionul WBC International la categoria pana, Viorel Simion, va disputa al treilea meci din cariera in afara Romaniei, insa acesta va fi si cel mai dificil deoarece va lupta pe terenul adversarului, in Hull, Marea Britanie. Oponentul sau este britanicul Lee Selby (15 – 1 – 0), fost campion al Commonwealth si la randul sau aspirant la titlul mondial.

Dupa ce negocierile pentru o infruntare cu legendarul Celestino Caballero au esuat din cauza neintelegerilor financiare, oamenii din spatele lui Viorel Simion au reusit sa ii stabileasca acestuia in cele din urma un meci, pe 13 iulie, in cadrul galei in care main-event va fi duelul de la categoria welter dintre Carson Jones (35 – 9 – 3) si Kell Brook (29 – 0 – 0).

In acest moment, Simion, aflat pe #19 in boxrec, si Selby, clasat pe #21, sunt cei mai bine cotati pugilisti din Europa la categoria pana, dominata de-a lungul istoriei numai de mexicani, panamezi si japonezi, astfel ca la Hull se va stabili cel mai bun luptator din Europa.

Cu siguranta, duelul va fi cel mai dificil pentru ambii pugilisti in cariera lor la profesionisti. “Este primul mare test pe care Lee trebuie sa-l treaca pentru a ajunge la titlul mondial. L-am vazut pe Viorel in actiune si va iesi un meci spectaculos”, a spus promotorul britanic Eddie Hearn, cel care se ocupa si de destinul lui Carl Froch.

Cu 16 victorii din tot atatea posibile in palmares, dintre care 7 incheiate inainte de limita, Viorel Simion detine centura WBC International din 2011, atunci cand l-a facut KO pe filipinezul Jun Talape. Promotorul lui Viorel, Rudel Obreja, sustine ca momentan contractul nu a fost semnat, negocierile finale fiind in plina desfasurare.

Pana acum, elevul lui Miti Petre Mateescu a luptat de doua ori pe teren strain, in 2007 la Valencia si in 2011 la Montreal, dar terenul nu i-a fost ostil, asa cum se intampla de aceasta data.

Meciul dintre cei doi ar urma sa fie transmis in direct de Sky Sports.

Related posts

*

*

Top