E oficial! “Bombardierul” Viorel Simion revine in ring dupa aproape un an

simion4Fostul detinator al centurii WBC International la pana, Viorel Simion, va urca din nou in ring pentru un meci oficial pe 16 mai, urmand sa-l intalneasca pe venezueleanul Carlos Cardenas, fostul pretendent la titlul mondial la categoria super pana. Acesta va fi primul meci pentru “Bombardierul” Simion dupa esecul controversat suferit anul trecut, in Anglia, cu Lee Selby.

Locul 29 mondial, Viorel Simion a fost luat in carti in mai multe randuri pentru un meci cu centura mondiala pe masa, insa de fiecare data negocierile s-au intrerupt in ultimul moment. Satul sa mai astepte potul cel mare, pugilistul in varsta de 32 de ani a acceptat oferta celor de la Errol Ceylan Boxing (ECB), promotie care se ocupa si de destinul lui Cristian Ciocan, iar la mijlocul acestei luni, la Hamburg, va disputa un meci pe durata a 10 reprize.

Momentan, romanul nu a semnat niciun contract cu ECB, insa in functie de rezultatul care va fi consemnat pe 16 mai, ar putea lua o hotarare importanta pentru cursul carierei sale, existand sanse mici sa incerce sa isi continue cariera in Romania. Cu un palmares de 16 victorii si o infrangere, Viorel Simion va avea un oponent cu multa experienta, Cardenas avand in palmares 20 de victorii, dintre care 13 prin KO, 7 infrangeri si o remiza.

Chiar daca a pierdut ultimele sale doua meciuri inainte de limita, sud-americanul a detinut pana in 2012 titlul WBC Continental, iar in urma cu un an si jumatate a luptat pentru titlul mondial WBC Silver la super pana.

In cadrul aceleiasi gale, Flaviu Biea va incerca sa obtina a opta victorie din cariera la profesionisti, adversar urmand sa ii fie ungurul Jegise Tovmaszjan (6 – 13).

Related posts

One Comment;

  1. Eu said:

    Pe Cardenas l-am vazut luptand cu Mickey Bey(daca e acelasi tip) si nu am fost impresionat.Acum vad ca pe boxrec e dat un azere cu record modest ca adversar.

    In orice caz Viorel ar trebi sa castige si sa raman cu Errol Ceylan.De asta avea nevoie demult-un promotor ADEVARAT.

*

*

Top