Legendarul Emanuel Steward a plecat dintre noi!

Unul dintre cei mai mari antrenori din istoria boxului profesionist mondial, Emanuel Steward, a decedat ieri dimineata intr-un spital din Chicago la varsta de 68 de ani. Tehnicianul care in ultima perioada se ocupa de pregatirea lui Wladimir Klitschko a fost diagnosticat cu cancer de colon.

Acesta a inceput sa se simta rau in ultimele luni si a renuntat la antrenamentele cu ucraineanul, care trebuie sa isi apere titlurile pe 10 noiembrie contra lui Mariusz Wach, iar locul sau a fost luat de Jonathan Banks.

De altfel, acesta din urma a anuntat pe twitter vestea mortii lui Emanuel Steward, care fusese operat de curand, insa farasucces deoarece boala a fost descoperita tarziu.

Inclus in Hall of Fame a boxului, Steward i-a antrenat, printre altii, pe Oscar de la Hoya, Lennox Lewis, Miguel Cotto, Yuorkis Gamboa si James Toney. Si trei romani au avut ocazia sa se antreneze sub comanda legendarului antrenor.

Gemenii Bonas au fost la sala sa, Kronk Gym, vreme de doi ani, in timp ce Razvan Cojanu s-a pregatit sub comanda sa pentru cateva zile chiar inainte ca Steward sa afle de problemele de sanatate.

Related posts

*

*

Top