Exclusiv: O romanca va lupta pentru titlul european la box profesionist!

corina carlescu 1Fara niciun meci oficial de aproape un an si jumatate, perioada in care a si pierdut centura europeana cucerita in 2012 din cauza problemelor financiare, Corina Carlescu a primit o noua sansa uriasa de a lupta pentru titlul continental EBU la categoria musca.

Pugilista care va implini 27 de ani pe 29 martie va lupta pe 31 mai, la Bruxelles, impotriva belgiencei Sanae Jah (10 victorii – 2 infrangeri) intr-un meci pe durata a 10 reprize cu centura europeana pe masa. In prezent, titlul EBU este vacant deoarece fosta detinatoare, italianca Simona Gallasi, tocmai si-a anuntat retragerea din cariera.

“Sincer, am crezut intotdeauna ca voi avea din nou o sansa, desi am avut un an si jumatate in care nu am stiut care va fi viitorul meu. La un moment dat, am vrut sa emigrez in Germania, de unde aveam o oferta, insa nu s-a concretizat. Am trait momente grele, nu va imaginati ce sentimente m-au incercat. Voi castiga din nou titlul european, imi apartine de drept!”, a spus Carlescu pentru luptatorii.ro

Carlescu, antrenata de Mihai Constantin la Scorpions Iasi, are in palmares 8 victorii, 5 infrangeri si o remiza la profesionisti, insa majoritatea esecurilor au fost consemnate ca urmare a unor “home decision” prin care pugilistele gazda au fost favorizate clar de judecatori. In 2012, tot in Belgia, Corina Carlescu devenea prima campioana europeana la box profesionist din istoria Romaniei dupa ce a invins-o prin KO, in repriza a 5-a pe Yolaine Lin de Lauf.

Related posts

*

*

Top