FR Box sta pe un butoi de dinamita. Doroftei: Cred ca imi dau demisia!

dorofteiPlecarea lui Rudel Obreja din fruntea Federaţie Române de Box nu a adus belşugul la care se aştepta toată lumea. Liniştea din nobila artă a durat mai puţin de doi ani, deşi instalarea lui Leonard Doroftei ar fi trebuit să schimbe imaginea sportului care a adus României nu mai puţin de 25 de medalii olimpice. Preşedintele Doroftei a părăsit şedinţa Biroului Federal de miercuri după numai 3 minute, iar Vasile Câtea a fost instalat temporar până la rezolvarea situaţiei. Fostul campion mondial la amatori şi profesionişti intenţionează să îşi depună demisia din funcţie.

Considerându-se “lucrat” de membrii Biroului Federal, în special de vicepreşedintele Câtea, Doroftei a venit la şedinţă şi i-a cerut demisia de onoare acestuia. Între cei doi există un conflict mai vechi după ce Câtea l-ar fi provocat la bătaie pe Doroftei chiar în restaurantul acestuia din Ploieşti tot din cauza unor neînţelegeri legate de box. “Aş vrea să îţi dai demisia de onoare, nu mai pot lucra cu tine”, a fost discursul scurt al fostului campion mondial de la Berlin cu trimitere directă la Câtea.

Acesta a refuzat, Doroftei a părăsit sala, iar cei din birou l-au mandatat chiar pe Câtea să aibă drept de semnătură până la clarificarea situaţiei. “Au scăpat de Obreja, iar acum vor să scape de mine. Au încercat să mă blocheze, veneam săptămânal la federaţie numai să semnez acte. Ei îşi fac jocurile, iar federaţia trebuie să plătească. Vreau să stau liniştit, nu vreau să ajung peste zid (n.r. la închisoare) în condiţiile în care eu am venit cu sufletul deschis şi nu am luat un leu. Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară. Boxul trăieşte din nou, e în viaţă, cred că mă pot retrage liniştit. Acolo, în Biroul Federal, toţi au interese personale, nu calitate contează, iar eu nu fac compromisuri.Cred că voi merge la federaţie în aceste zile să îmi depun demisia, m-am săturat de circul ăsta, vreau să mă bucur de familie”, a declarat, pentru PUTEREA, preşedintele în exerciţiu al FR Box la câteva minute după ce a aflat că i-au fost preluate atribuţiile.

Apropiaţii lui Doroftei au dezvăluit, pentru PUTEREA, că acesta trăieşte permanent cu impresia că Vasile Câtea şi secretarul general Viorel Sima încearcă să-i găsească nod în papură. “Nu mai semnează nimic, fiindcă se teme că se fură sub ochii lui. A zis că nu vrea să ajungă în situaţia lui Obreja. Federaţia ar fi ieşit pagubă aproape 30.000 de euro după Europeanul feminin de la Bucureşti, dar Doroftei nu a fost niciodată chemat la discuţiile pentru contracte. Sima şi Câtea învârt tot acolo, iar el se teme că a rămas singur în faţa datoriilor. Toţi trag de el să semneze acte, deşi nu e chestionat aproape niciodată”, dezvăluie apropiaţii lui Doroftei.

Câtea: “Doroftei şi-a făcut evaluarea şi caută vinovaţi

Arătat cu degetul de Doroftei, dar şi de mai mulţi oameni de box, vicepreşedintele Vasile Câtea susţine că actualul şef nu îşi doreşte responsabilitate şi caută o scuză pentru eşecurile de la instalarea sa în funcţie. “El se leagă în continuare de acel conflict pe care l-am avut. Mi-am cerut scuze public, dar acum nu ne luăm jucăriile şi plecăm. Să ştiţi şi voi că la federaţie e un blocaj de aproape un an, el nu vrea să îşi asume nimic. Să pună în balanţă ce a făcut el, nu federaţia, pentru că în federaţie suntem mai mulţi. Ce iniţiative a avut el? Am fost mandatat să conduc până se întoarce Doroftei. Să ne spună clar. Rămâne sau nu. Nu blochezi federaţia pentru nişte mofturi. Cred că şi-a făcut o evaluare şi caută vinovaţi. Vrea să plece şi trebuie să dea vina pe cineva”, a spus Câtea pentru PUTEREA.

Se pregăteşte o revoltă a cluburilor

Dacă oficialii federaţiei dau vina unii pe alţii pentru situaţia din box, la cluburi tensiunea atinge cote maxime, iar faptul că Naţionalele de Cadeţi au fost mutate pentru această perioadă, la Sulina, deşi iniţial erau programat în noiembrie i-a scos din minţi pe antrenori. “Ne-am făcut nişte planuri, iar apoi cu puţin timp înainte ne-au transmis că vor avea loc la Sulina între 8 şi 14 septembrie. De unde să luăm noi copiii din vacanţă cu o săptămână înainte? Abia îi mai putem ţine în sală fiindcă nu mai există nicio motivaţie în box. Există şi greşeli de arbitraj, care mai degrabă sunt nişte poliţe plătite şi tot aşa. Dacă nu se vor lua măsuri, acest sport va muri. Ei se ceartă acolo sus, iar noi suferim tot mai mult aici jos”, a spus şi antrenorul târgoviştean Gheorghe Stan. De altfel, mai multe cluburi vor să protesteze faţă de situaţie în care se regăseşte boxul cu actuala conducere. Tot în semn de protest, unul dintre membrii Biroului Federal, Marcel Boboc, a anunţat că va boicota toate şedinţele deoarece “acolo este o cooperativă şi nu vreau să fiu părtaş la distrugerea boxului românesc”.

Related posts

*

*

Top