Gala box profesionist la Galati cu Cristian Ciocan main-event si Iulian Ilie pe card

christian hammerDupa un an in care Romania a gazduit doar doua gale de box profesionist, 2013 incepe in forta si pe 22 februarie este anuntat un eveniment in care cel mai bine cotat greu roman Cristian Ciocan isi va apara centura europeana WBO chiar in orasul natal, Galati. In cadrul galei va lupta si Iulian Ilie, posibil tot pentru un titlu WBO, insa pe card apare si un meci pentru titlul eliminatoriu WBO la categoria cruiser.

Devenit campion european in versiunea WBO in urma cu trei luni, atunci cand l-a facut KO pe britanicul Danny Williams, Ciocan, #74 in topul boxrec, il va infrunta cel mai probabil pe ucraineanul Oleksyi Mazikin (18 – 8 – 2), un veteran in varsta de 37 de ani, clasat acum pe #136, dar care insa are o vasta experienta, fiind in trecut si campionul turneului Biggers Better Cipru.

Va fi primul meci pentru fostul campion mondial de juniori in Romania de cand a trecut la box profesionist, acum patru ani. Duelul dintre Ciocan si Mazikin ar urma sa fie main-eventul galei din urbea de la malul Dunarii.

Co-main-event ar urma sa fie un duel eliminatoriu pentru titlul mondial WBO detinut in acest moment de germanul Marco Huck. Favorit este rusul Alexander Alekseev (23 – 2 – 1), actualmente campion european EBU la categoria cruiser. Este pentru a treia oara in cariera cand Alekseev (#14) are sansa de a ajunge in fata titlului suprem, asta dupa ce in precedentele meciuri a pierdut cu Victor Emilio Ramirez si Denis Lebedev.

Fostul campion IBF Intercontinental si International la cruiser, ploiesteanul Iulian Ilie (#81) este si el anuntat pe cardul galei, insa momentan nu s-a stabilit un adversar, fiind chiar posibil sa lupte din nou pentru o centura. Ilie vine dupa doua esecuri inregistrate in 2012, cu polonezul Kolodzev si albanezul Nuri Seferi.

Evenimentul programat pe 22 februarie in Sala Sporturilor din Galati va fi transmis in direct de Eurosport si va fi al doilea ca amploare pentru orasul moldav dupa ce in 2005 a gazduit o gala in care au boxat Lucian Bute, Adrian Diaconu si JoJo Dan.

Related posts

3 Comments

  1. Dinu cv noutati? said:

    Bogdan Dinu nu e pe fight card? va merge la Miami la pregatire cu Bute cand va mai boxa ?

  2. Alin said:

    Din cate am inteles, exista negocieri pentru ca Dinu sa mearga in SUA pentru pregatire. Sanse infime sa fie pe cardul galei de la Galati deoarece aceasta este organizata de o promotie germana si care isi va impune proprii boxeri. Ciocan si Ilie sunt sub contract cu Errol Ceylan Boxing.

*

*

Top