“Gogea Mitu” modern este din Craiova si se bate in custile din America dupa ce a fost erou de film!

La aproape un secol dupa ce Gogu Stefanescu alias Gogea Mitu facea senzatie in galele de box din Franta, un alt sportiv de origine romana este in acest moment cel mai inalt luptator de MMA din lume.

Radu Spinghel s-a nascut in urma cu 38 de ani in urma la Craiova, iar sambata, la Tropicana Resort and Casino din Atlantic City, va disputa al doilea sau meci din cariera de MMA impotriva americanului Mark Dubovoy.

Cu cei 2,24 metri ai sai conform portalului specializat Sherdog, pe olteanul stabilit la New York nu-l intrec nici macar cei care au intrat in istoria MMA drept cei mai inalti luptatori de pana acum, Paul “Giant” Silva si Hong “Korean Monster” Choi, ambii avand “doar” 2,19 metri. Radu a debutat in MMA in urma cu trei luni, insa a pierdut printr-un KO in prima repriza.

Statura sa gigantica l-a adus si in atentia regizorilor de la Hollywoord, jucand pana acum in nu mai putin de patru filme (The Narrows, Wrestlemaniac, The Pink Panther si 25th Hour) alaturi de actori celebri precum Steve Martin sau Edward Norton.

In trecut, Radu Spinghel a fost campion al Americii la thai boxing, iar anul trecut a inregistrat prima sa infrangere, contra francezului Parice Quarteron, cel care in cariera a mai facut cateva victime celebre precum Bob Sapp, Ashwin Balrak si chiar pe conationalul nostru Aurel Bococi.

Related posts

*

*

Top