Horia Rădulescu îl pregăteşte pe Semmy Schilt pentru Glory Series

Unul dintre membrii echipei luptatorii.ro, Horia Rădulescu, îl pregăteşte în aceste zile pe nimeni altul decât cvadruplul campion mondial K-1 Semmy Schilt, cel care va reveni în ring sâmbătă la Glory World Series împotriva lui Errol Zimmerman.

 

Românul care antrenează în Marea Britanie la Ministry of Martial Arts a fost solicitat din nou de Semmy Schilt pentru a fi alături în pregătirea următorului său meci. Rădulescu a ajuns în Olanda alături de team-ul său, format din Valentino Petrescu, Mihai Barbu şi Costel Paşniciuc.

 

Luptatorii.ro: Horia, cu ce ocazie in Olanda?
HR: Sunt in Olanda la solicitarea lui Semmy Schilt si a antrenorului sau Dave Jonkers pentru a participa la finalizare training camp-ului dinaintea luptei cu Zimmerman in Glory Series Suedia.

 

Cu cine ai venit in Olanda?
Am venit insotit de Valentino Petrescu, Pasniciuc Costel si cel mai nou membru al teamului Ministry of Martial Arts, Barbu Mihai Alin. Trebuia sa
mai avem alaturi de noi inca 4 sportivi de la Ministry si echipele asociate cu noi, insa pana la urma am ramas doar noi pe metereze.

 

Poti sa ne dai ceva detalii?
Sigur! Suntem sositi de 1 saptamana si participam activ la 2 antrenamente / zi cu baietii care i-au dat o mana de ajutor lui Semmy motivandu-l la antrenamente si la sparring, iar in fiecare seara mergem la o alta sala din zona pentru a ne antrena cu adversari cat mai diversificati. In plus, fata de programul prezentat mai sus, eu mai fac un antrenament pe zi numai de plamare cu Semmy, in care incercam sa abordam un bagaj tehnico-tactic potrivit si sa punem la punct planul de lupta.

 

Cate reprize  de palmare lucreaza pe zi un campion de asemena nivel
si cum e sa le tii?
Depinde de ce fel de tema abordeaza in antrenament antrenorul sau, “Hanshi” Dave Jonkers. In general, facem intre 20 si 30 de reprize pe zi, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca va trebui sa lupte 5 reprize in Suedia….. Cum e…(n.r. râde) e foarte bine mi-ar place sa va invit la un antrenament sa-mi usurati munca. Lasand gluma la o parte, este un sportiv super antrenat care are 2,12 m inaltime si o greutate aproape perfecta de 137 kg. Va dati seama ca loveste foarte puternic si precis, asa incat trebuie sa marturisesc ca ma solicita la
maxim, dar si eu incerc sa fac acelasi lucru si dupa frustrarea cu care ma ataca cred ca reusesc.

 

De ce tocmai tu?
Asta trebuie sa-l intrebati pe el. Poate pentru ca muncesc cot la cot cu el si cu echipa lui, poate pentru ca am o legatura speciala cu el si cu antrenorul sau Dave Jonkers, cu care ma inteleg din priviri si deja stiu ce vrea sa lucram. Poate pentru felul inovativ in care abordez temele la lucrul de palmare, sau poate pentru ca desi am o zi grea continui sa zambesc si sa cred in el si in Dave Jonkers.

 

De cate ori vii in Olanda?
Vin ori de cate ori este nevoie de mine sau atunci cand consider ca este oportun pentru mine si sportivii pe care-i antrenez. Timmingul este important atat la antrenori cat si la sportivi. Cineva imi spune mai demult ca-mi aleg bine momentele sa vin Olanda, ei bine da, asa este. Totul este premeditat si bine gandit, eu antrenez si ma antrenez in acelasi timp si de ce as veni in vacanta cu sportivii cand putem sa venim atunci cand avem ceva de acumulat.

 

Unde ati mai fost in acest camp?
Dupa cum v-am spus am fost in fiecare zi in alta sala, Honbu Dojo Zuidlaren, Meijiro Gym, Team Sower, Choy Bo, Team Knapp si bineinteles Golden Glory.

 

Sala preferata, antrenorul preferat, sportivul preferat si de ce?
Banuiesc ca din Olanda, Health & Budo Center Zuidlaren (Golden Glory Team Schilt). Aici ma simt ca acasa. este o atmosfera extrem de pozitiva si mereu mi-e dor de aceasta sala; Dave Jonkers este fara discutie antrenorul meu preferat si mentorul meu in acelasi timp. este un antrenor cu o mare experienta, de scoala veche insa cu viziuni moderniste, cu un bagaj imens de cunostiinte in domeniu si extrem de pasionat.  Daca cineva poate face dintr-un burete o caramida, atunci Dave este cu siguranta aceea persoana. Sportivul preferat este Semmy Schilt ( in cazul greilor)— dedicatia si seriozitatea cu care
munceste, dar si spiritul sau de mare campion.

 

Stim ca Semmy il va infrunta in suedia pe Erol Zimmeman.
Da, Semmy va lupta pe 26 sub egida Glory Sport Intrenational cu Erol Zimmerman, iar ca de fiecare data,  voi fi acolo reprezentand Ministry of Martial Arts si Golden Glory, impreuna cu Dave Jonkers  si Davit Kiria care va lupta in First 16 ca meci de rezerva.

 

Ce planuri ai pt viitor?
Pe termen scurt….sa ajung acasa sa-mi vad sotia si fetita, apoi trebuie sa incepem din nou pregatirea. Valentino Petrescu va avea anul acesta 2 meciuri de titlu, apoi avem in septembrie SUA un turneu cu sansa de a castiga 100,000 de $ in 3 zile, apoi Ultimate Fighter (UK vs. Australia) si alte surprize de care inca nu vreau sa vorbesc. In iunie voi incepe in UK o serie de seminarii pe care le voi sustine ca parte a unui priect mai amplu de promovare a K1.

 

Related posts

*

*

Top