INTERVIU – Alin Panaite despre nașterea Respect Gym, începuturile carierei și viitor

Pentru publicul larg este foarte puțin cunoscut, însă fanii sporturilor de contact cu siguranță au auzit de antrenorul Alin Panaite. Este umbra luptătorilor din Superkombat și totodată fondatorul sălii cu cele mai multe francize la nivel național, Respect Gym. Între două antrenamente cu frații Stoica, Benny Adegbuyi sau Ionuț Atodiresei, maestrul Panaite, originar din Petroșani, a vorbit pentru luptatorii.ro despre momentul în care a făcut cunoștință cu acest sport, dar și cum a fost creat brandul Respect Gym.

 

Cine este Alin Panaite?
Un om care trăiește zi de zi pentru kick-boxing. Ultimii 20 de ani i-am petrecut în sala de sport alături de antrenorii mei, iar ulterior, am devenit eu la rându-mi antrenor. Nu aș fi fost omul de azi fără acest sport.

 

Cum ai ajuns la kick-boxing?
E o poveste foarte lungă, însă scurtez un pic povestea. L-am descoperit în 1992, în Grecia, iar până în 1999 m-am antrenat sub îndrumarea marelui maestru George Mallios, părintele kick-boxingului grescesc și antrenorul multor campioni mondiali. Unul dintre ei este Mike Zambidis.

 

Ai fost printre primii antrenori pe reguli de K-1 din Romania, cat de dificil a fost sa faci primii pasi?
A fost greu, așa cum este orice început, însă odată cu începerea turneelor promovate de Edi Irimia, Local Kombat, K-1 a devenit foarte popular în România. A devenit un sport cu adevărat cunoscut. Pot spune că mulți dintre elevii mei au devenit persoane publice tocmai datorită acestui circuit care a creat eroi cu ajutorul nostru. Acum, tot mai mulți tineri sunt atrași spre sălile de sport, iar asta nu face decât să mă bucure.

De curând ai devenit şi antrenor de campion mondial. Cum a ajuns Bogdan Stoica la sala ta?
Cei doi frați Stoica au venit la noi la sală prin luna februarie a anului 2009. Mi-au spus că sunt gata să facă performanță împreună cu echipa mea. Acum sunt la un nivel înalt. Bogdan este campion mondial Superkombat la categoria 91 de kilograme și o pot spune fără pic de subiectivism că puțini reușesc să îi stea în cale în momentul de față. Andrei se bate la 95 de kilograme, iar de curând l-a bătut pe experimentatul Rodney Glunder la Superkombat Cluj.

 

În momentul de faţă antrenezi aproape toată crema românească din Superkombat. Reuşeşti să faci faţă programului solicitant?
Este doar rezultatul unei munci titanice. Așa am ajuns să avem cei mai mulți sportivi în circuitul Superkombat. Programul este extrem de solicitant, însă muncesc foarte mult și am satisfacția faptului că fac ceea ce știu și în special fac ceea ce îmi place. Ăsta este avantajul atunci când ai un loc de muncă. Dacă îți place, atunci nu există bariere. Poți progresa pe zi ce trece.

Câţi luptători ai la sală şi pe cine vezi venind din urmă?
În sala principală Respect Gym de la Apaca din Capitală am în pregătire nu mai puțin de 40 de sportivi avansați și profesioniști, însă și mulți începători. Oamenii sunt tot mai atrași de kick-boxing. Au înțeles că este un sport bărbătesc pe care trebuie să îl practice la sală, nu este unul  pentru cei care aleg să se bată pe stradă. Iar despre cei care vin din urmă, vă asigur că avem deja câțiva băieți care promit. Nu aș vrea să-i numesc pentru că e mai bine pentru ei. Mai întâi să arate ceea ce pot.

Cum s-a născut Respect Gym?
După ani de zile în care am lucrat doar ca și antrenorul Alin Panaite, am hotărât să-mi înființez un club profesionist, unde să adun câți mai mulți sportivi de valoare. Unul dintre ei a și venit cu ideea numelui, Respect Gym, în 2006. Îi și mulțumesc pe această cale lui Ionuț Atodiresei.

 

În momentul de faţă, franciza Respect Gym este răspândită pe toată întinderea ţării. Câte săli există la nivel naţional?
În total, avem 10 săli Respect Gym în toată România, de la Bacău până la Târgu Jiu, însă ne dezvoltăm odată cu trecerea timpului. Dorim să dezvoltăm acest brand.

 

Respect Gym a devenit o afacere pentru tine sau a rămas încă la stadiul de pasiune nebună?
Sincer, deocamdată este încă la stadiul de pasiune. Îmi petrec tot timpul la sală, nu mă gândesc la afaceri, ci doar la performanță. Ce câștig, cheltui cu întreținerea sălii.

 

Un mesaj pentru cititorii luptatorii.ro?
Faceți cu toții sport, feriți-vă de probleme, iar pentru știri din lumea sportului, urmăriți în continuare luptatorii.ro

Related posts

*

*

Top