INTERVIU – Daniel Ghiță: Vreau să devin și campionul K-1!

Românul Daniel Ghiţă trece prin cea mai fastă perioadă a carierei sale. La cei 31 de ani împliniţi recent, luptătorul înşiră victoriile pe bandă rulantă în ultimul timp. Şi nu oricum, ci numai prin KO. E considerat la ora actuală cel mai bun sportiv din circuitul K-1, alături de Badr Hari şi Semmy Schilt. Daniel Ghiţă a acordat un interviu pentru PUTEREA în care povesteşte despre ascensiunea sa fulminantă, despre visul măreţ din acest an, dar şi despre o dorinţă care îl „chinuie” de ceva timp.

 

Cum te simţi şi dacă te afli în cea mai bună formă din cariera ta de până acum?

Cu siguranţă că sunt în cea mai bună formă, iar ultimele meciuri în care mi-am făcut KO toţi adversarii dovedesc din plin asta. Am făcut o pregătire foarte bună fizică, dar şi tehnică.

 

Ştiai că Wendell Roche (n.r. – ultimul adversar) nu suferise nici un KO până acum?

Ştiam asta. M-a motivat şi mai mult chestia asta, având în vedere că s-a bătut cu Saki şi Poturak, care nu l-au putut face KO. Sunt prieten cu Roche de la antrenamente, dar în ring nu mai cunosc pe nimeni.

 

Până să se ajungă la Roche, adversarii tăi trebuiau să fie Paul Slowinski sau Damian Garcia. Crezi că le-a fost frică de tine?

Cu siguranţă. Slowinski acceptase iniţial partida, însă apoi nu a mai răspuns la telefon. La fel s-a întâmplat şi cu Garcia. Oricum, nu a fost bine pentru mine că mi s-au schimbat trei adversari în doar câteva zile. Îţi faci şi tu o tactică înainte de meci, pentru un adversar anume.

 

Te baţi pe 30 iunie cu Frederic Sinistra, chiar la el acasă, în Belgia. Cum vezi meciul?

Sinistra e o vedetă în Belgia, s-a bătut chiar cu Badr Hari. Sper să nu am probleme şi să termin meciul înainte de limită.

 

Ţi-ai făcut un ţel din asta, să îţi faci toţi adversarii KO?

Da, pentru că ştiu ce pot în momentul de faţă. Vreau în acest an să îi fac KO pe toţi.

 

Ştiu că i-ai făcut o ofertă lui Gokhan Saki pentru 30 iunie, dar nu a acceptat.

Aşa este. Dar Saki a cerut de trei ori mai mulţi bani pentru a se bate cu mine şi lupta nu a mai avut loc. Dacă ai inimă de leu, te lupţi cu cei mai buni. Şi lui i-a fost frică de mine, cu siguranţă.

 

Sunt şanse să te vedem luptând şi în SuperKombat?

Anul acesta nu cred, pentru că am destule meciuri în K-1. Apoi, normal că sunt deschis propunerilor. Să vedem cu ce ofertă va veni şi Eduard Irimia. Din partea mea, nu e nici o problemă. Vrea să mă bat şi în SuperKombat.

 

Să înţeleg că ţi-e dor de România?

Normal, sunt român şi mi-e dor de ai mei. De patru ani, stau mai mult plecat din ţară. Am fost ca un navigator. Vreau să vin şi să mă bat în faţa românilor. Şi acum la Madrid au fost mulţi români. I-am simţit aproape şi le mulţumesc pentru asta.

 

Anul trecut trebuia să lupţi cu Badr Hari, meciul s-a anulat. Aştepţi să te baţi din nou cu el?

Voi lupta cu el cât de curând. Îmi doresc enorm asta. Suntem la acelaşi nivel. Dacă eşti campion te baţi cu campionii. Nu îmi e frică de el. Dacă îmi era, nu mai eram în acest sport.

 

Ce îţi propui tu pentru acest an, care e ţelul tău cel mare în K-1?

Vreau să iau centura K-1 în 2012. Să fie un an românesc în acest circuit. Îmi doresc să vin cu centura în ţară.

 

În final, ai văzut ce a păţit Bute?

Nu am urmărit meciul, dar am văzut apoi imagini. Sunt convins că îşi doreşte enorm revanşa, şi eu aş face la fel în locul lui. E un mare luptător, se va motiva şi mai mult acum. Am încredere în el că va reveni şi mai puternic. Va dovedi că acest meci a fost doar o întâmplare.

 

CV Daniel Ghiţă

Data naşterii: 22 aprilie 1981

Înălţime: 1,95 m

Greutate: 115 kg

Poreclă: Samuraiul

Club: Kamakura Gym

Promoţii în care a luptat: Local Kombat, K-1, It’s Showtime

Palmares: Campion european WKN (2005), câştigător K-1 Tokyo (2009), campion It’s Showtime (2012)

Record: 43 victorii (33 KO), 7 înfrângeri

Related posts

*

*

Top