INTERVIU – Iulian Ilie, primele declaratii dupa accidentarea socanta: Nu ma las de box!

iulian iliePugilistul Iulian Ilie s-a intors marti seara in Romania dupa ce vineri s-a accidentat grav in timpul meciului cu belgianul Tambwe Djeko si a fost operat de urgenta pentru dubla fractura si ruptura de tendon. La patru zile distanta dupa nefericitul eveniment, cel poreclit “Cobra” a dezvaluit pentru luptatorii.ro ca nu intentioneaza sa se retraga, in ciuda tuturor sfaturilor, si vrea sa demonstreze ca mai are un cuvant de spus in boxul profesionist.

Salut, Iulian! Ce faci? Cum te simti?

Salut, Aline! Ma simt bine acum, uite, ma duc putin pe la sala. Tocmai mi-am schimbat pansamentul, incep sa imi revin.

Pe la sala?

Da, vreau sa-i vad pe baietii de la Ploiesti. Am scapat de dureri, ca pana ieri ma lua cu lesin la fiecare jumatate de ora din cauza durerilor insuportabile. In maxim doua luni incep recuperarea si dau drumul la treaba.

Sa inteleg ca nu te gandesti la retragere.

Nu, cum sa fac asa ceva? Nu ma las de box, este viata mea. Am pus in balanta situatia de acum cu ce am patit in 2005, atunci cand am fost suspendat pe termen nelimitat si nu mai credeam ca pot reveni. Un an am stat pe bara, nici macar nu am facut vreun antrenament. Am avut mare noroc cu Wally Munteanu, care m-a salvat. Atunci eram debusolat, acum sunt dornic sa revin, sa demonstrez ca inca mai pot.

Cam cat timp ar urma pana sa revii in ring?

Sigur voi avea 6 saptamani gipsul pe picior, apoi in functie de ce vor spune doctorii, ar urma sa incep procesul de recuperare. Voi calca usor pe el, ei ma vor invata ce trebuie sa fac pentru a salva timp.

Toata lumea a ramas socata de ce s-a intamplat in Letonia. Ne povestesti?

In seria de pumni, eu m-am lasat intr-o parte, apoi am cazut cu toata greutatea pe piciorul drept. In momentul ala mi s-a rupt. Am crezut ca sunt bine, dar cand am ajuns in centrul ringului pentru decizie, m-am prabusit, nu ma mai puteam sprijini deloc. Tot raul a fost spre bine pentru ca daca voiam sa cobor din ring, riscam sa cad de pe scara. Era mult mai grav.

Related posts

*

*

Top