INTERVIU – Silvio Olteanu, gata pentru meciul carierei: “Ma simt puternic, vreau sa intru in istorie!”

Aflat in cantonament la baza sa de pregatire de la Madrid, constanteanul Silvio Olteanu se pregateste pentru cel mai important duel al carierei la profesionisti. Pe 19 octombrie, la Leipzig, romanul il va infrunta pe sud-africanul Moruti Mthalane pentru titlul mondial IBF la categoria musca. Desi e cotat cu sansa a doua, Olteanu este deja trecut prin astfel de experiente, in majoritatea meciurilor disputate pana acum fiind vazut drept challenger. Intr-un scurt interviu acordat pentru luptatorii.ro, fostul campion european EBU a vorbit despre plusurile si minusurile dinaintea duelului care l-ar putea plasa direct in panteonul boxului profesionist romanesc.

Salut, Silviu! Cum merge pregatirea?

Totul decurge normal pana acum, am fost ferit de accidentari. Sunt in plina pregatire, astept meciul cu nerabdare, insa nu am foarte multe informatii. Astept detalii de la antrenorul meu.

Sa inteleg ca adversarul inca trage de timp?

Da, el nu a semnat contractul inca, dar cred ca e strategia lui pentru a ma tine in suspans si pentru a-mi pierde din concentrare. Asta nu se va intampla. Ma antrenez ca si cand nu este nicio problema. Ma simt bine, ma simt puternic, nu simt nicio presiune si sper ca la ora meciului sa  fiu in cea mai buna forma.

Cum l-ai caracteriza pe sud-african?

Probabil ca ti-ai facut si tu o parere despre el. E un boxer puternic cu  garda buna, una de piatra as spune e, dar in acelasi timp este mai putin flexibil spre deosebire de mine, aici este avantajul meu.

Ai din nou ocazia de a intra in istorie. Cu japonezul ai pierdut nemeritat sansa de a deveni campion mondial, acum vom vedea centura IBF in bratele tale?

Eu asa zic, voi da totul pentru a invinge. Sper sa castig acest meci si sa ma numar si eu printre pugilistii nostri care au devenit campioni mondiali. As intra in istorie si ar fi o onoare pentru mine.

Ai vreun mesaj pentru fanii boxului din Romania?

Sper sa-i fac fericiti pe toti cei care ma urmaresc, nu vreau sa ii dezamagesc. Tin sa iti multumesc si tie pentru ca intotdeauna te-a interesat cariera mea. Vreau sa va rasplatesc printr-o victorie in meciul de pe 19 octombrie. Va multumesc tuturor!

Related posts

*

*

Top