Iulian Ilie a fost operat de urgenta si are cariera pusa in pericol

iulian ilieFavorit in turneul Biggers Better din Letonia, pugilistul Iulian Ilie a sfarsit prin a pierde prin KO in runda a doua in fata unui colos de peste doi metri din Belgia, insa cariera sa este pusa in pericol dupa ce a suferit o dubla fractura la piciorul drept si o ruptura la tendon. Veteranul in varsta de 36 de ani a fost operat astazi la un spital din Liepaja, iar zilele viitoare va reveni in Romania.

Fostul detinator al centurilor IBF Intercontinental si International si-a rupt piciorul in momentul in care a incercat sa se ridice de la podea dupa avalansa de lovituri incasata in runda a doua. Ulterior, aflat in coltul sau, a intentionat sa mearga spre centrul ringului, acolo unde arbitrul anunta decizia oficiala, insa s-a prabusit din nou, fiind nevoie de interventia stafului pentru a se ridica.

Conform medicilor, situatia lui Ilie este una grava, iar perioada minima de pauza este de un an. In aceste conditii, ramane de vazut daca pugilistul roman va avea puterea de a reveni la un nivel inalt in boxul profesionist. Accidentarea i-a anulat sansa de a mai lupta pe 20 decembrie, la Hamburg, iar apoi, in februarie, in Pakistan, cele doua meciuri fiind programate inainte de Biggers Better.

Chiar si asa, cariera sa este una impresionanta. Cu 20 de victorii, 7 infrangeri si doua remize la profesionisti, Ilie a cucerit pe rand titlurile IBF International si Intercontinental la categoria cruiser, iar printre adversarii pe care i-a intalnit de-a lungul anilor se numara Rakhim Chakhkiev, Dawid Kostecki si Pawel Kolodziej. De asemenea, in palmaresul sau se regaseste si un titlu national la amatori, categoria mijlocie, cucerit in 2001.

Related posts

*

*

Top