Jo Jo Dan se bate cu dominicanul Franklin Gonzalez la New York

La un an dupa meciul dramatic cu turcul Aydin Selcuk, Jo Jo Dan va urca miercuri noapte, din nou in ring, la New York, unde il va infrunta pe dominicanul Franklin Gonzalez, un stangaci la fel ca si pugilistul roman.  In cadrul galei va lupta, pe reguli de box profesionist, si americanul Jarrell Miller (3-0-0), care este calificat si in marea finala K-1 de la inceputul anului viitor.

Ajuns la 31 de ani, Ion Ionut Dan (29-2-0) o ia de la 0, insa este convins ca va reusi in maxim un an sa lupte pentru titlul mondial la categoria welter, Gonzalez fiind doar primul pas pentru o revenire de succes.  De altfel, dominicanul, care are in palmares 15 victorii si 11 infrangeri, este vazut ca si adversarul perfect pentru roman pentru a-si recapata increderea dupa esecul cu turcul Selcuk.

“Meciul pe care il voi avea cu dominicanul va fi un “tune up fight”, adica un meci de incalzire, de recapatare a increderii inaintea unui meci pentru centura. Am vazut cateva meciuri cu el, e stangaci, dar nu voi avea probleme cu el. Oricum vor fi doar opt reprize, nu este un meci pentru centura. Nu imi place sa fac pronosticuri, sa afirm de pe acum ca il rup, ca il distrug, sunt boxer profesionist, iar atunci cand ma urc in ring imi fac treaba cat pot de bine”, a declarat Jo Jo pentru ziarul Libertatea.

Romanul a semnat de curand un contract cu promotorul american Lou DiBella, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de box din SUA, care ii are sub contract pe Sergio Martinez, Bernard Hopkins si Jermain Taylor.

Gala se va disputa la Roseland Ballroom, o sala multifunctionala care are o capacitate de aproape 1.500 de locuri, iar o parte din incasarile de pe bilete va fi donata victimelor uraganului care a lovit in urma cu o luna coasta de est a SUA.

Daca va trece de Franklin Gonzalez, Jo Jo Dan ar urma sa se lupte cu Antonin Decarie, actualul detinator al centurii NABF (North American Boxing Federation), cel care in urma cu un an il invingea la puncte pe un alt roman, Victor Puiu.

Related posts

*

*

Top