Klitschko vs Leapai. Misiune usoara sau se schimba istoria?

klitschko-leapai-tickets-detail1Wladimir Klitschko îşi va pune in joc sâmbătă seară, la Oberhausen, în Germania, titlurile mondiale pentru a 16-a oară în carieră, de data aceasta urmând să înfrunte în premieră un luptător din Australia, pe Alex Leapai. Mult mai masiv, Klitschko s-a pregătit pentru acest meci cu un fost adversar al lui Cătălin Moroşanu, samoanul Deutsch Pu’u, în timp ce Leapai l-a ales pe Răzvan Cojanu ca şi partener de sparring. Luptatorii.ro vă prezintă o analiză amănunţită înaintea unei misiunicare se anunţă simplă pentru cel poreclit Doctor Steelhammer.

Wladimir Klitschko, vârsta 38 ani, înălţime 198 cm, alonja 206 cm, partide câştigate 61, pierdute 3, rată KO 80 %, clasificări: WBA campion, IBF campion, WBO campion, Ring Magazine campion, Ring Magazine Pound-For-Pound poziţia 3.

Pe Alex Leapai, cartea de vizită nu îl recomandă ca fiind un boxer care să poată schimba cursul istoriei. În linii mari, el respectă profilul luptătorului samoan tradiţional, caraterizat de forţă brută şi determinare. Şi-a construit palmaresul pe seama unor nume fără pretenţii, luptând cea mai mare parte a carierei în Australia. Perioada de glorie i s-a consumat în 2010, atunci când i-a învins pe Travis Walker şi Owen Beck. Şi-a ratat intrarea în elită odată cu înfrângerea înainte de limită în faţa lui Kevin Johnson, după care s-a mulţumit din nou să dea de pământ cu nume care nu spun nimic în boxul profesionist. Dreptul de a-l întâlni pe campion, l-a câştigat în mod nesperat în urma partidei cu prea mult protejatul şi accidentatul Denis Boytsov, când, pornind ca victimă sigură, s-a trezit după reprizele de încălzire în faţa unui adversar căzut fizic, ce nu mai putea ţine braţele sus şi care i-a oferit astfel acces la bursa carierei.

Alex Leapai, vârsta 34 ani, înălţime 183 cm, alonja 190 cm, partide câştigate 30, pierdute 4, egaluri 3, rată KO 65 %, clasificări: #1 WBO, #11 WBA .

La nivel teoretic, strategia câştigătoare împotriva lui Wladimir e cunoscută. Mai întâi trebuie depăşit barajul braţului din faţă, apoi găsită o soluţie de a boxa din clinci şi profitând de preocuparea excesivă a ucraineanului de a nu fi lovit, aruncate capcanele la corp după care trimisă lovitura fatală către bărbia de sticlă. Din păcate pentru Leapai, de mai bine de 10 ani nimeni nu reuşit să ducă la capăt o astfel de misiune şi nici şansele lui nu se arată a fi mai mari. Cei 15 centimetri diferenţă de înălţime şi 8 de alonjă ar putea fi surmontaţi doar de o forţă explozivă şi viteză de excepţie, pe care Leapai nu a arătat că le-ar avea. Chiar şi în situaţia în care ar reuşi să intre la lupta de interior, Klitschko va răspunde folosindu-şi înălţimea şi greutatea pentru se lăsa deasupra lui, procedeu tehnic neacceptat de regulament dar permis excesiv de arbitrii „de casă”. Îi mai rămâne speranţa unei lovituri norocoase, dar cum Wladimir a obişnuit să nu lase nimic la voia întâmplării, cel mai probabil Leapai va fi un alt nume ce va îngroşa sămbătă noaptea rândurile învinşilor celui mai titrat greu al ultimilor ani.

Partida Wladimir Klitschko – Alex Leapai va fi transmisă de Digi Sport 1, sâmbătă de la ora 23:00.

luptatorii.ro: Cristi Nechita

Related posts

*

*

Top