Legendarul Francisco Filho vine in premiera in Romania

filho6Unul dintre cei mai mari luptători ai tuturor timpurilor, brazilianul Francisco Filho, va susţine în perioada 25 – 31 august, la invitaţia Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, la Mamaia, un seminar pentru practicanţii de karate kyokushin, kickbox şi MMA din România.

Devenit celebru datorită victoriilor obţinute de-a lungul timpului în faţa unor sportivi precum Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Peter Aerts, Alexey Ignhasov şi Andy Hug, Filho se numără printre cei 19 oameni din lume care au reuşit să treacă testul celor 100 de centuri negre, care constă într-o luptă de 100 de reprize cu tot atâţia deţinători de centură neagră.

De altfel, la Constanţa, Filho va superviza examenul pe care 10 luptători români îl vor da pentru a obţine centura neagră, printre aceştia şi constănţeanul Alex Filip, devenit celebru la nivel mondial graţie succesului obţinut la Superkombat Constanţa la începutul acestui luni. Învingător prin KO graţie unui procedeu împrumutat din kyokushin, Filip a devenit vedetă pe postul american AXS TV, care a desemnat succesul său drept cel mai spectaculos din lume în luna august.

“Am o relaţie de prietenie cu el şi ne bucurăm că putem să-l avem ca invitat. Este o onoare ca o legendă precum Filho să ajungă în România, mai ales că pentru o parte dintre sportivi şi antrenori este o zi importantă. Aceştia vor da examenul de centură neagră şi licenţiere, iar prezenţa fostului campion K-1 dă o putere acestui eveniment”, a declarat preşedintele FRAMC, Dorel Bulearcă. Înscrierile sunt în continuare deschise, iar costul seminarului este de 100 de lei pentru membrii FRAMC şi 200 de lei pentru cei din afara sistemului.

Acum în vârstă de 43 de ani, Filho a devenit campion K-1 în 2000, la Yokohama, iar un an mai târziu a ajuns până în finala circuitului K-1, pierdută după o repriză suplimentară în faţa australianului Mark Hunt. Campion mondial de karate kyokushin, acesta s-a numărat şi printre antrenorii din cadrul The Ultima Fighter, o celebră franciză din MMA-ul mondial.

Related posts

*

*

Top