Leonard Doroftei este noul preşedinte al Federaţiei Române de Box

Fostul campion mondial la box amator şi profesionist, Leonard Doroftei, este începând de azi noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, succedându-i lui Rudel Obreja, care şi-a dat demisia la Adunarea Generală cu doi ani înainte de încheierea mandatului.

Pentru ca alegerile să devină stature, era nevoie ca Obreja să demisioneze din funcţie sau să fie revocat, ceea ce s-a şi întâmplat, astfel că ulterior s-a stabilit cine sunt candidaţii eligibili. Printre cei acceptaţi s-a numărat şi Leonard Doroftei, care era susţinut de Francisc Vaştag, Titi Tudor, Relu Auraş şi Vasile Cîtea, în timp ce singurul său contracandidat era vicepreşedintele Fănel Trandafir.

Cu  o majoritate covârşitoare de voturi, 84 dintr-un total de 115 buletin de vot introduse în urnă, Leonard Doroftei a devenit preşedinte al forului naţional. Prima problemă pe care cel poreclit “Moşul” trebuie să o rezolve este anularea dezafilierii FR Box de către AIBA, motiv pentru care sportivii români nu au participat la competiţiile internaţionale de la finalul acestui an.

În vârstă de 42 de ani, Doroftei este dublu medaliat olimpic cu bronz, în 1992 şi 1996, campion mondial la amatori în 1995, campion european la amatori în 1996 şi campion mondial la box profesionist în versiunea WBA între 2002 şi 2003. Conform declaraţiilor acestuia din ultima perioadă, din echipa sa vor face parte antrenorii Titi Tudor şi Relu Auraş, fostul campion campion Francisc Vaştag, dar şi fostul vicepreşedinte al FR Box, Vasile Cîtea.

Related posts

*

*

Top