Lotul feminin se întoarce fără medalii şi calificări la Olimpiadă

Campionatul Mondial de box amator feminin din China s-a dovedit a fi un fiasco total pentru România. Cele mai mari speranţe ale lotului tricolor Steluţa Duţă şi Luminiţa Turcin au pierdut în primele tururi, în timp ce Mihaela Lăcătuş a ratat şansa de a merge la Olimpiadă numai din cauza schimbării de regulament dictată de AIBA în ultimul moment. Doar trei europene au dreptul sa se califice pentru Londra.

 

Calificată în sferturi, Mihaela a aflat cu stupoare faptul că nu are asigurat locul la Olimpiadă, deşi iniţial fusese transmis că primele opt vor merge la Londra. Mai mult, o accidentare în ultimul meci a făcut-o pe româncă să nu se mai prezinte meciul din sferturi pe care trebuia să-l dispute în faţa unei pugiliste din Irlanda, astfel că ţara noastră nu va avea nicio reprezentantă la prima ediţie a boxului feminin amator de la Jocurile Olimpice.

 

După ce Steluţa Duţă a pierdut încă din primul tur la categoria olimpică 51 de kilograme, Luminiţa Turcin a cedat în optimile de finală contra Elenei Vystropova din Azerbaidjan în repriza a doua după ce arbitrul a întrerupt duelul la scorul de 11-2 pentru aceasta din urmă.

Related posts

*

*

Top