Marea finala Superkombat 2013 – Benny Adegbuyi: “Infrangerea cu Juravlev a fost un ghinion”

adegbuyiInvins prin KO anul trecut in finala Superkombat, Benny Adegbuyi are acum ocazia sa isi ia revansa in fata campionului Superkombat si Legend, Pavel Juravlev, la Galati, pe 21 decembrie, atunci cand confruntarea va fi unul dintre capetele de afis ale mega-evenimentului. De la acel meci, atat ucrainianul, cat si romanul au aratat o forma de invidiat, ambii urcand vertiginos in clasamente, astfel ca o noua victorie-blitz a lui Juravlev este exclusa de ambii. Intr-un interviu acordat in exclusivitate site-ului luptatorii.ro, Adegbuyi, care vine dupa victorii spectaculoase cu Ismael Londt si Reamon Welboren, s-a declarat increzator ca de data aceasta el va fi castigatorul.

A mai ramas o saptamana pana la un meci pe care, cu siguranta, l-ai asteptat un an de zile. Ce s-a schimbat in ecuatie de atunci si pana in prezent?

In primul rand, cred ca eu am mai castigat experienta, ceea ce inseamna foarte mult in acest sport, iar acum sunt mult mai bine pregatit fizic decat la finala de la Bucuresti, atunci cand am avut si o problema medicale.

Intr-un interviu acordat pentru luptatorii.ro acum cateva zile, Juravlev spunea ca nu mai crede intr-o victorie prin KO. Tu, fiind un specialist in lovituri decisive, crezi ca vei reusi sa iti iei revansa in acest mod?

Absolut! As vrea sa ma impun prin KO in revansa cu Juravlev, e cel mai frumos mod de a castiga un meci, dar daca nu se va intampla asa, atunci macar ma voi bucura sa imi iau revansa. Doar la asta ma gandesc, sunt concentrate 100%!

L-ai urmati in gala Legend de la Moscova, in piramida de 4, ce impresie ti-a lasat?

Mi s-a parut ca era intr-o forma fizica extraordinara, chiar m-am bucurat ca a castigat el finala, dar acum, la Galati, meciul va fi total diferit pentru ca se va disputa la categoria grea, plus 96 de kilograme.

Cat de important este acest meci pentru tine?

E mai mult decat important fiindca ultima data am pierdut foarte repede. Diferenta de valoare dintre noi nu este foarte mare, iar acum vreau sa demonstrez ca sunt mai bun si ca a fost un ghinion.

Te astepti la o atmosfera incendiara la Galati?

Sincer sa fiu, da. Am vazut ca publicul de acolo iubeste mult sporturile de contact, iar acum va avea ocazia sa vada cinci romani in ring, toti in meciuri foarte, foarte dificile. Sper ca galatenii sa vina in numar mare pentru ca avem nevoie de sustinere. Am ramas impresionat si de faptul ca la Shopping City Galati, acolo unde am avut un antrenament deschis publicului, au venit cateva sute de persoane. Inseamna mult pentru noi.

Anul trecut ai ajuns pana in turneul final al Superkombat. De data aceasta, Redouan Cairo, Giannis Stoforidis, D’Angelo Marshall si Frank Munoz se lupta pentru titlul cel mare. Cine este favoritul tau in piramida?

Nu am un favorit pe care as putea sa pariez ca va castiga, dar o sa tin cu grecul. Il cunosc fiindca s-a antrenat alaturi de noi in Romania. E un luptator puternic, care sta foarte bine in ceea ce priveste tehnica de brate si poate oricand sa loveasca decisiv.

 

Mai jos aveti confruntarea dintre Adegbuyi si Londt, din Surinam:

 

Related posts

*

*

Top