Meci eliminatoriu intre Juratoni si Paraschiveanu pentru un loc la Mondiale

Vicecampionul european Bogdan Juratoni si castigatorul Centurii de Aur, Catalin Paraschiveanu, urmeaza sa se infrunte intr-un meci eliminatoriu pentru a decide reprezentantul Romaniei la categoria -75 de kilograme pentru Campionatele Mondiale din Kazahstan (14-26 octombrie). Cel mai probabil, cei doi vor deschide gala Superkombat World Grand Prix, programata sambata viitoare la Botosani.

Desi conform deciziei Biroului Federal, castigatorul Centurii de Aur este automat selectat in lotul pentru Mondiale, oficialii FR Box au decis sa ii mai ofere o sansa lui Juratoni, in prezent cel mai titrat boxer amator activ, cu un bronz la Mondialele din 2011 si argint la Europenele de anul acesta. “Fiind multiplu medaliat si cu perspective, am decis sa mai primeasca o oportunitate pentru a ne demonstra ca esecul de la Centura de Aur a fost un accident. Paraschiveanu a dat dovada de caracter, putea sa refuze, insa a acceptat meciul si astfel un duel eliminatoriu va decide cine este cel mai bun”, a declarat Leonard Doroftei, in exclusivitate, pentru luptatorii.ro

In semifinalele Centurii de Aur, competitie care a avut loc luna trecuta la Constanta, Paraschiveanu l-a invins pe Juratoni, acesta din urma fiind si numarat in prima repriza. Comportamentul lui Juratoni din ultima perioada ne-a facut sa credem ca nu mai vrea box, sper ca acum s-a trezit si isi va arata calitatile pe care cu siguranta le are. Poate confirma ca a fost o greseala turneul de la Constanta. Nu avem niciun interes sa il trecem pe linie moarta, este unul dintre pugilistii foarte talentati de la noi. Cu siguranta va iesi un meci spectaculos intre cei doi, sunt cei mai buni de la -75 de kilograme”, a mai precizat seful Federatiei Romane de Box.

Confruntarea dintre Paraschiveanu si Juratoni  ar urma sa aiba loc sambata viitoare, la Botosani, in deschiderea galei Superkombat World Grand Prix. “Vom face o cerere catre AIBA, sa primim un accept oficial ca putem organiza meciul in cadrul unei gale de K-1. Pentru noi este o ocazie buna fiindca evenimentul va fi televizat, asa ca totul va fi la vedere. Daca este totul in regula, atunci probabil va fi si un meci intre Alexandru Cuciureanu si Catalin Gheorghe, aflati in aceeasi situatie”, a conchis fostul campion european si mondial.

Momentan, dintre cei 5 pugilisti pe care Romania ii va avea la Mondiale au fost confirmati Ovidiu Berceanu (-49 kilograme), Razvan Andreiana (-54 kilograme) si Mihai Nistor (+91 kilograme).

Related posts

*

*

Top