Meciul dintre Bute si Pascal se va disputa la iarna

bute pascalMeciul dintre boxerul român Lucian Bute şi canadianul Jean Pascal, care trebuia să aibă loc pe 25 mai, a fost reprogramat pentru 7 decembrie 2013 sau 25 ianuarie 2014, date reţinute de InterBox şi Groupe Yvon Michel (GYM) în vederea galei de la Centre Bell din Montreal, relatează presa canadiană, citată de AGERPRES.

”Cei doi promotori au considerat că este bine să rezerve două date, pentru a oferi două opţiuni valabile reţelei HBO. InterBox şi GYM vor discuta în săptămânile viitoare cu reţeaua americană şi se va lua o decizie în acest sens”, precizează comunicatul comun dat publicităţii de promotorii celor doi foşti campioni mondiali.

InterBox şi GYM menţionează că toate biletele emise deja pentru gala din 25 mai, anulată între timp, vor fi valabile pentru gala în care vor boxa Bute şi Pascal.

Gala din 25 mai a fost anulată după ce Lucian Bute s-a accidentat la mâna stângă şi a fost supus joi unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea unor fragmente de os.

Bute va reveni săptămâna aceasta în Florida, unde s-a aflat în cantonament şi s-a şi operat, pentru a-i fi pus un ghips pe care va fi nevoit să îl poarte timp de şase săptămâni. Dr Jacques Toueg, din echipa medicală a fostului campion mondial IBF, a precizat că Bute se va afla în convalescenţă timp de patru până la şase luni.

”Nu ne gândim că evenimentul ar putea fi amânat din nou, a afirmat David Messier, directorul de comunicare al InterBox. Pentru moment, suntem convinşi că Lucian va fi pregătit. El se menţine într-o formă exemplară, iar antrenamentul pentru box nu îl va putea relua înainte de luna septembrie, astfel că va avea timp suficient pentru un meci prevăzut în decembrie”.

”Reţelele de televiziune cum este cazul HBO depăşesc uneori bugetul pe final de an şi nu mai există loc de a adăuga astfel de gale. Astfel, ar fi mai uşor de organizat un eveniment la început de an, când bugetul nu a fost încă cheltuit”, a explicat Yvon Michel existenţa celei de-a doua date pentru meciul dintre Bute şi Pascal.

Jean Pascal, foarte dezamăgit de anularea meciului din 25 mai, ar fi dorit să lupte în gala din 8 iunie, în care cap de afiş este meciul pentru titlul mondial la semigrea dintre Chad Dawson şi Adonis Stevenson, dar deocamdată nu există o soluţie în acest sens.

Michel se va întâlni marţi cu Pascal pentru a-i face câteva propuneri pentru un meci înaintea confruntării cu Bute.

”După ce am discutat cu antrenorul său, credem că Jean ar avea nevoie de timp să îşi revină din punct de vedere emoţional după evenimentele din ultimele zile. De aceea, considerăm că nu ar fi posibil pentru el să urce în ring înainte de sfârşitul lunii iunie. Iar, pentru a putea boxa în decembrie cu Bute, trebuie ca următorul său meci să nu se desfăşoare mai târziu de luna august”, a afirmat Michel.

Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, are în palmares 31 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere la profesionişti, iar Jean Pascal, fost campion mondial WBC la semigrea, a obţinut 27 de victorii (16 prin KO), a pierdut de două ori şi a făcut un meci egal. Meciul va avea loc în limitele categoriei semigrea.

Sursa: AgerPres

Related posts

*

*

Top